Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

BRUNO KRAJCAR

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BRUNO KRAJCAR

BRUNO KRAJCAR (Pula, 1972.), akademski glazbenik, skladatelj i kantautor. Redovni član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog novinarskog društva, zaposlen na Hrvatskom radiju - Radio Puli.

U pulskoj glazbenoj školi "Ivan Matetić-Ronjgov" završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje, instrumentalni (klavir) i teoretski odsjek.

Visokoškolski studij nastavlja na Glazbenoj akademiji u Ljubljani gdje je smjer orgulje diplomirao 1995. godine.

Svira više instrumenata, a sklada od svoje 10-te godine. Sa 16 godina započeo nastupati kao barski pijanista kada i potpisuje prvi profesionalni izvođački ugovor. Autor velikog broja skladbi (popularne, duhovne glazbe, šansona, pjesama za djecu, za kazalište, zborske, klapske, instrumentalne...), koje izvode i snimaju mnogi priznati izvođači ( Oliver Dragojevia, Josipa Lisac, Lidija Percan, Tedi Spalato, Alen Vitasović, klapa Teranke, klapa Kastav, mješoviti zbor Matko Brajša - Rašan, Voljen Grbac, Galiano Pahor...).

Bilježi nastupe na festivalima ( MIK, Dora, Uskrs fest, Etno fest Neum, Melodije Kvarnera...), te samostalne i skupne koncerte u zemlji i inozemstvu (SAD, Italija...). Aktivan na brojnim humanitarnim koncertima i akcijama, posebno u vrijeme Domovinskog rata.

Kao skladatelj klasične glazbe pojavljuje se na smotrama zborova u Poreču ( Naš kanat je lip ), u Rijeci ( Matetićevi dani ), a dobitnik je i nagrade žirija na festivalu klapa u Buzetu.

Bavio se i pedagoškim radom ( 1995. - 1998. ) kao profesor klavira na glazbenoj školi "I. M. Rongova " u Puli, a kao pijanista i orguljaš surađivao s brojnim glazbenicima i ansamblima, te sa Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Samostalno objavio tri nosača zvuka ("Živimo ljubav " 1992., "Šperanca" 1996. i "Istra" 2004.), te snimio desetak video spotova.

Sa svojom grupom glazbenika predstavljao Hrvatsku na jubilarnom 25. međunarodnom festivalu etno glazbe (International Folk Festival) Europske radijske unije ( EBU).

U svojem pozivu već se niz godina bavi proučavanjem istarske narodne baštine, ali i njenom novom valorizacijom putem vlastitih skladbi za sto je i višestruko nagrađivan. Među brojnim nagradama ističu se: nagrada "Roženice " za najbolje korištenje istarsko - primorskoga melosa na MIK-u 1997., 1998., 1999.,nagrada za najizvođeniju pjesmu Melodija Kvarnera 2001. u programu HR-Radio Rijeke (Roža) i nagrada Radio Rijeke za najbolju skladbu ( Paučina ), prva nagrada stručnog žirija 2001. i 2002. na Melodijama Kvarnera, a 2002. i nagrada Ustanove "Ivan Matetić - Ronjgov" za korištenje istarsko -primorskoga melosa, 1. nagrada žirija na MIK-u 2005., te nagrada "Beseda" Novog lista za skladbu koja cjelokupnim izričajem najbolje promovira tradiciju Primorja, kvarnerskih otoka i Istre, dobitnik strukovne nagrade "Status" (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini - područje narodne glazbe i dr.
(biografija sa www.brunokrajcar.com)
Službene stranice:
www.brunokrajcar.com

Vezane vijesti

05.03.2007: BRUNO KRAJCAR - "BLAGOSLOV" U ZAGREBU
18.07.2006: Održana promocija albuma BLAGOSLOV Bruna Krajcara
13.06.2006: Blagoslov Brune Krajcara novo izdanje Cro sacro etikete
13.04.2006: Bruno Krajcar - Blagoslov - novi album uskoro u prodaji
Pretraga


Izdanja istog izvođača
BRUNO KRAJCAR

BRUNO KRAJCAR


BLAGOSLOV , 2006


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2020. All Rights Reserved