Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
SELJAČKA BUNA - glazba iz filma reizdanje
17.05.2006 SELJAČKA BUNA - glazba iz filma reizdanje
Originalnu glazbu iz poznatog filma Seljačka buna, redatelja Vatroslava Mimice odnedavno možete naći i na CD-u. Radi se naime o prvom hrvatskom soundtracku koji je objavljen 1979. g.  na  LP-u u izdanju Jugotona. Glazbu za film napisao je, orkestrirao, dirigirao i producirao naš istaknuti skladatelj Alfi Kabiljo koji je autor mnogih hitova, musicla i filmske glazbe. Za glazbu iz filma Seljačka buna nagrađen je Zlatnom arenom  na Filmskom festivalu u Puli 1979. g. Zanimljivo je da je na ovom filmu  u kojem jednu od sjajnih uloga ostvario naš veliki glumac Fabijan Šovagović u ulozi Matije Gupca kao producent radio i danas poznati Oskarovac Branko Lustig. Redatelj Vatroslav Mimica pamti da se radeći s Kabiljom osjećao ugodno iako su radili naporno. "Zbog svoje zadanosti filmska glazba traži od svojeg kompozitora visoku kreativnost i znanje, a Alfi Kabiljo je veliki  meštar glazbe čija je posebna  specijalnost melodija" - kaže Mimica. Na ovom  ponovljenom izdanju u masteriranoj verziji Drage Mlinarca u sjajnom designu dua Bachrach - Krištofić kao bonus se nalazi i originalna glazba iz TV serije Anno Domini 1573 , Vatroslava Mimice, u izvedbi Simfonijskog orkestra i zbora HRT-a pod ravnjanjem samog skladatelja. Inače filmsku glazbu izvodi Simfonijski orkestar i poznati ansambl za staru glazbu UNIVERSITAS STUDIORUM ZAGREBIENSIS pod umjetnickim vodstvom Igora Pomykala.
Na jednom od najpoznatijih filmskih festivala u Cannessu koji se održava od 17.-28. svibnja 2006. Hrvatska će po prvi put imati štand na kojem će uz ostale zanimljivosti iz svijeta hrvatskog filma biti predstavljen i ovaj CD.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved