Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
MALI RASPJEVANI DUBROVNIK - ZLATNA KOLEKCIJA
13.07.2007 MALI RASPJEVANI DUBROVNIK - ZLATNA KOLEKCIJA
U povodu 45. godišnjice osnutka dječjeg zbora “Mali raspjevani Dubrovnik” Croatia Records objavila je Zlatnu kolekciju sa 55 naj, naj hitova dubrovačkih mališana. Idejni začetnik, glavni organizator, skladatelj, dirigent, aranžer, maestro zbora kroz koji su prošle generacije dubrovačkih mališana je Đelo Jusić, čovjek koji je alfa i omega zbora od njegovog osnutka davne 1962. godine pa do danas.“Između više od 330 pjesama koja sam skladao za djecu ova kolekcija predstavlja izbor pjesama koje su pobijedile i vrijeme i mene kao autora, ostale su živjeti među djecom, među pukom, kako dubrovačkim, tako i drugim”, ističe Đelo Jusić.


Kroz zbor su prošla i mnoga poznata imena poput glumice Perice Martinović, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Vlahe Ljutića, Dubravke Jusić, Dijane Šilje prvakinje zagrebačkog HNK-a i drugih.
Zbor je do sada snimio 6 LP ploča i 3 CD-a, a za jedan od njih pod nazivom “Božić u Dubrovniku” dobili su 1997. godine prestižnu nagradu Porin kao najbolji dječji zbor u Hrvatskoj. Đelo Jusić dobitnik je Porina za životno djelo 2007. godine. Zbor je gostovao u KD “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, zatim na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, bili su prvi ansambl koji je nastupio u oslobođenom Kninu, te u Splitu, Mostaru, Trogiru, ali i izvan granica Hrvatske u Napulju, Padovi i Rimu. Imali su čast nastupiti i u Vatikanu pred Svetim Ocem te pred 12 000 hodočasnika iz cijelog svijeta. Tom su prigodom pjevali na Papinom rodnom jeziku, poljskom, na čemu im se Sveti Otac zahvalio i to na hrvatskom jeziku. Bilo je to 1992. godine za vrijeme najžešće agresije na Dubrovnik. Svoj prvi Božični koncert održali su 1990. godine. Jedan od najznačajnijih nastupa bio je koncert sa čuvenom američkom pjevačicom Barbarom Hendrix 1992. godine kojeg je prenosila Eurovizija iz Franjevačke crkve u Dubrovniku.


Ova velika obljetnica zbora obilježena je 7. srpnja predstavljanjem monografije i slavljeničkim koncertom u Dubrovniku. Autorica monografije pod nazivom “Mali raspjevani Dubrovnik – 45 godina” je Nataša Kalinić Ahačić, urednica izdanja koja dugi niz godina detaljno bilježi povijest, diskografiju i posebnost Zbora uz obilje fotografija iz privatnih zbirki i fundusa HTV-a.


Slavljenički koncert povodom 45 godina djelovanja zbor je održao 8. srpnja na skalinama crkve sv. Vlaha, a na samom koncertu okupile su se brojne generacije koje su nekada pjevale u zboru, a danas u njemu pjevaju njihova djeca i unuci. “Sve je to dokaz da pjesme koje su se pjevale godinama još uvijek žive, da ih nije pregazilo vrijeme i da će one živjeti i dalje”, zaključio je Đelo Jusić.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved