Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
INDEXI - U INAT GODINAMA 1964.-1999.
16.07.2007 INDEXI - U INAT GODINAMA 1964.-1999.
Album “U Inat godinama” dvostruki je CD sa 24 pjesme, iz perioda od 1964. do 1999. godine, jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih bosansko-hercegovačkih pop-rock grupa. Djelovali su u periodu od 1962. do 2001. godine i u tom razdoblju snimili dva studijska albuma “Modra rijeka” i “Kameni cvjetovi”, 27 singl ploča, te 12 kompilacijskih albuma. Iza njih je i velik broj snimljenih pjesama koje iz nekih razloga nikada nisu objavljene. Dvostruka kompilacija sadrži nezaboravne pjesme poput “Plima”, “Negdje na kraju u zatišju”, “Da sam ja netko”, “Svijet u kome živim”, “Sanjam”, “Bacila je sve niz rijeku”, “Modra rijeka” i mnoge druge, ali i pet pjesama koje nikada nisu objavljene na nekom nosaču zvuka, a to su skladbe “Djevojka iz III G”, “Dječak iz obične ulice”, “Učini jednom bar”, “Vrijeme je na mojoj strani” i “Neću biti sam”.

Uz prvih 500 primjeraka ove kompilacije, ljubitelji Indexa, dobit će kao poklon knjigu “U inat godinama”, autobiografski uradak, novinara iz Zenice Josipa Dujmovića. Riječ je o knjizi koja pruža uvid u najznačajnije periode djelovanja sarajevske grupe, a obogaćena je iskazima aktera i ljudi koji su bili vezani za Indexe. Knjiga predstavlja iznimno pitko štivo, prepuno podataka i činjenica, te pregršt detalja, koji na određen način predstavljaju putovanje kroz jedno određeno vrijeme, dajući preciznu sliku o onome što su doista bili Indexi. Romansirana biografija “Indexi: U Inat godinama” objavljena je prošle godine, a njezin izlazak pratio je istoimeni koncert u Sarajevu gdje su nastupili brojni kolege i njihovi prijatelji.

Dvostruki CD Croatia records objavila je uz pomoć PGP RTB-a, Nika Records,  Muzičke produkcije JS BIH i ZKP RTV Ljubljana  koji se uz Jugoton pojavljuju kao originalni izdavači . Uz CD, priložena je bogata knjižica s replikama albuma iz vremena kad su prvi puta objavljene, te tekstovi koji prate nastajanje svih pjesama.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved