Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
THE PLATINUM COLLECTION TEREZA, Intervju
28.08.2007 THE PLATINUM COLLECTION TEREZA, Intervju
Platinasta kolekcija zasigurno najveće legende zabavne glazbe na ovim našim prostorima Tereze Kesovije, donosi 40 nezaboravnih hitova pjevačice kojoj su se divili i još uvijek se dive brojni umjetnici, njezina publika u domovini, ali i u svijetu. Tereza nam je, kroz sada već gotovo pet desetljeća na estradi, darovala brojne prekrasne pjesme od kojih su neke, poput  “Prijatelji””, “Nono, moj dobri Nono”, “Sunčane fontane”, “Sva su moja proljeća u meni”, “Stare ljubavi”, “Ni me stra”, “Sviraj mi, sviraj”, “Larina pjesma”, “Nima Splita do Splita” objavljene i na ovoj dvostrukoj kompilaciji.
Sjajan glas, izuzetan talent, neiscrpna energija karakteristike su koje najbolje opisuju Terezu, pjevačicu koja nas je sve ove godine bogate glazbene karijere uspješno predstavljala i na svjetskim pozornicama, na prestižnim scenama na koje se dolazilo s pozivom. Tereza je jedinstvena pjevačka diva sa ovih prostora, koja svojim interpretacijama jednostavno ljude podiže na noge. Nemoguće bi bilo nabrojiti sve njezine pjesme od kojih je svaka ostavila određen trag u pjevačkoj baštini. Rijetki su oni koji su uspjeli tolike godine održati se na sceni sa istim elanom, napraviti ovako blistavu karijeru koja niti u jednom trenutku nije izgubila svoj sjaj. Tereza je pjevajući proputovala gotovo cijeli svijet, zabilježila je 110 festivalskih nastupa i 74 festivalske nagrade. Proglašena je pjevačicom stoljeća, pjevala je nekoliko puta u Pariškoj Olimpiyi, dva puta na Euroviziji i to za Monako i Jugoslaviju. Snimila je preko 30 LP ploča, preko sedamdeset singlica, te desetak CD-a.

Kako ste zadovoljni ovo Platinastom kolekcijom, da li je ona mogla obuhvatiti sve ove godine uspješne karijere koja je iza Vas?
“Zadovoljna sam izborom pjesama, jer sam na neki način sudjelovala u izradi cjelokupne kompilacije. S druge strane naravno da ova kompilacija nije mogla obuhvatiti sve ono što sam ja napravila tijekom karijere, jer u cijelom svom opusu snimala sam preko 900 pjesama. Kod ovakvih izdanja uvijek postoje određeni prioriteti, pa tako neke pjesme uvijek ostanu uskraćene”.
Iza Vas su brojni albumi, koncerti, putovanja. Imate li neko razodblje u glazbenom životu koje posebno pamtite?
“Puno je takvih perioda. Svako razodblje moje glazbene karijere ima jedno posebno značenje. Za svako od njih sam vezana na način da ono ima neku svoju karakteristiku koja je tipična samo za taj period. Jednostavno se čovjek mora sjećati takvih trenutaka. Tu spadaju svakako moj boravak u Parizu, zatim svi moji nastupi u legendarnoj Olympiji, turneje po Kanadi, te sve moje ploče koje sam snimila za njemački Polydor i francuski EMI. Sve zajedno to predstavlja jedno razdoblje od dvadesetak godina koje nikako ne mogu zanemariti”.

Surađivali ste s brojnim autorima, s kim Vam je posebno bilo drago raditi?
“Svoju karijeru vežem uz velik broj autora, no neki od njih nažalost nisu više među živima. Voljela sam raditi sa Nikicom Kalogjerom, Zdenkom Runjićem, Đorđem Novkovićem. Jedino je od meni posebno dragih autora još uvijek tu Đelo Jusić”.

Ove ste se godine, nakon dužeg izbivanja s festivalskih pozornica, pojavili na Splitskom festivalu?
“Moj nastup na ovogodišnjem Splitskom festivalu nema nikakve veze s festivalima. Ja na festivale više ne idem. Nastupom na ovogodišnjem Splitu željela sam pokazati zahvalnost prema ovom tradicionalnom događaju. Pjesmom “Serenada Split” željela sam reći hvala svim splitskim festivalima i ovoj divnoj splitskoj publici koja me podržavala sve ove godine, uostalom i sama pjesma kaže ‘evo ti pjesmom želim reći hvala’. Ovo nije tipična festivalska pjesma, ona je bila pisana samo za Split i Prokurative”.

Upravo ste tijekom ovogodišnjeg Splitskog festivala primili Nagradu za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, koliko Vam znači ta nagrada?
“Nikada nisam bila opterećena nagradama, ali su mi one uvijek bile drage. Naravno da me svaka nagrada veseli i mislim da je ova nagrada potpuno opravdana, jer smatram da sam puno dala našoj kulturnoj baštini. Ponosna sam što sam ove godine bila među laureatima”.

Nakon 19 godina ponovno ćete zapjevati u pariškoj Olympiji, kako se pripremate za taj događaj?
“Taj koncert biti će kruna moje karijere, pratit će me orkestar od 30-tak glazbenika. Računam i na francusku publiku jer sam dosta pjesama otpjevala upravo na francukom jeziku. Za koncert se pripremam kao i obično za svaki veliki događaj, vrlo studiozno, potrebno je voditi računa o nizu detalja. Nadam se da će sve proći u redu i da će to biti još jedan od onih koncerata po kakvima me publika pamti”.

Kako vidite hrvatsku glazbenu scenu danas? Postoji li neko glazbeno ime koje dolazi, a koje Vam se posebno sviđa?
“Danas treba razlikovati kvalitetu u svim kategorijama. Naravno da danas ima pjevača koji bi željeli postati zvijezde u pet minuta, no to tako ne ide. Kada se baviš ovim vidom posla, onda se pretpostavlja da to radiš iz ljubavi. Nina Badrić i Vanna sjajne su pjevačice, one su se svakako dokazale. Trenutno mi strašno imponira Maja Šuput, koja mi je na samom početku bila nedorečena, ali se pokazala kao vrlo svestrana. Lijepa je, simpatična, lijepo pleše, a i u pjevačkom pogledu pokazala je određene pomake naprijed. Vidi se da radi na sebi, kao i Ivana Banfić. Volim takve jednostavne žene, a voljela bih da su i drugi takvi.”

Pripremate novi album?
“Da, pripremam novi, autorski album, prvi nakon 1991. godine, koji će biti nešto posebno, nešto što još nisam bila napravila. Sjajna ekipa radila je na albumu, od Marka Tomasovića, Ante Pecotića, Jure Stanića, Dražena Žanka. Sve pjesme su jako lijepe, napravljeni su sjajni aranžmani, a mislim da je produkcija vrhunska. Album će izaći u rujnu, a upravo će on predstaviti početak velike kampanje koja je vezana uz moj koncert u Olympiji”.


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved