Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
MIROSLAV EVAČIĆ NAJAVIO NOVI ALBUM
11.10.2007 MIROSLAV EVAČIĆ NAJAVIO NOVI ALBUM
Pod novom etiketom Croatia Records, Croatian Roots Music, uskoro će izaći novi album Miroslava Evačića pod nazivom ''Čardaš Blues Fulmination", koji je već najavio singlom “Ja sam junak iz doline”, pjesmom koja je podravski narodni klasik. Miroslav Evačić, podravski etno bluser, jedna je od najzanimljivijih glazbenih ličnosti hrvaske etno scene, te čovjek koji je svoj glazbeni opus već plasirao i izvan granica naše domovine. Na novom albumu gostuje američki glazbenik Brian Ritchie (The Violent Femmes). Brian je veliko ime na polju muzike gdje se pojavio 1982. godine sa svojim bendom The Violent Femmes. Sa svojim je bendom započeo istraživati mogućnosti koje pruža akustična instrumentalna muzika svirana u rock, jazz, blues, country i folk izričaju sa jakim elementima improvizacije. Brianov glavni instrument je acoustic bass gitara, ali kao multi-instrumentalist svira i 40 drugih instrumenata. Na novom albumu naći će se 12 pjesama koje će vjerujemo doseći uspjeh prethodnog albuma “Blues rijeke Drave” za koji je Miroslav Evačić dobio Porina za najbolji album etno glazbe.

U kojoj je fazi rad na novom projektu?
“Posao oko novog albuma lagano privodimo kraju, završavamo polako sve ono oko albuma ili što bi rekli dajemo mu završni sjaj. Album je odsvirala standardna postava Čardaš blues banda s kojim nastupam i na koncertima, a ovog sam puta dio albuma posvetio i gostima s one strane Atlantika, tako da se na njemu pojavljuje vrhunski glazbenik Brian Richie. Drago mi je da smo zajednički surađivali na mom albumu i da je to nešto novo što nudim publici”, istaknuo je Evačić.

Koliko će se novi album razlikovati od materijala koji ste ponudili na posljednjem “Blues rijeke Drave”?
“Album će svakako biti drugačiji od posljednjeg, ali i od svih prethodnih. Zvuk će biti malo jači, čvršći nego na prethodnim albumima, iako će se kompletan materijal u pravilu nadograđivati na “Blues rijeke Drave'. Pokušao sam malo proširiti svoj rad na ovom albumu, malo modernizirati zvuk, otići jedan korak dalje. U producentskim poslovima pridružio mi se Dalibor Grubačević, tako da će ovo biti prvi album koji ja nisam sam producirao. Prvi singl predstavio sam na ovogodišnjem Neumskom festivalu, a riječ je o pjesmi “Ja sam junak iz doline”. Jednostavno rečeno željeli smo napraviti nešto novo, da ne ponavljamo stalno istu formulu, jer to je u Hrvatskoj uobičajeno da kada imaš neku formulu onda ju stalno furaš dok god ona ne propadne. Zato smo krenuli korak dalje i nadam se da će publika prihvatiti ovaj malo promijenjeni stil.”

Kako ćete prezentirati album publici?
“Moramo napraviti sve što je moguće na njegovoj promociji, kako bi ljubiteljima ovog vida glazbe što bolje prikazali i približili novi materijal. Želio sam i na ovogodišnjem Womexsu koji se održava u španjolskoj Sevilli predstaviti novi materijal, ali su nas rokovi malo pritisnuli pa nismo uspjeli sve završiti na vrijeme. Najbolja promocija biti će pojavljivanje na festivalima, tako da se planiram pojaviti na događanjima vezanim uz etno glazbu i tu ću svoju publiku upoznati sa novim pjesmama."

Kako doživljavate etno scenu u Hrvatskoj?
“U principu sve je stvar promidžbe. Ovo što se trenutno radi u Hrvatskoj jako je dobro, posebno sam oduševljen osnivanjem etikete Croatian roots music, jer će nam ona na neki način omogućiti da se svi mi, koji se bavimo etno glazbom, nekako držimo zajedno. Prije smo svi bili razbacani po raznim diskografskim kućama i to je svim izvođačima bio problem kada su god krenuli sa nekim novim projektom. Zato vjerujem da će nam svima koji smo stali pod okrilje Croatian rootsa sada biti puno lakše i bolje, te da će korist i zadovoljstvo biti obostrano. Vjerujem da će se sada puno toga izmijeniti, na bolje naravno.”

Možete li usporediti etno scenu u Hrvatskoj i u svijetu?
“Ja sam potpao pod taj neki world music, jer meni su u Americi objavili dva albuma što je pravo čudo, a razlog tomu je činjenica da moj rad tamo nazivaju zanimljivim bluesom. Inače nisam previše u tijeku da bih znao što se točno događa u svijetu. Ja jednostavno radim glazbu koja se meni sviđa, koju volim slušati. Možda je nekome moja glazba čudna, ali ona je za mene pravi ‘world music’, jer se isprepliću razna razmišljanja koja uvijek daju nešto novo, zanimljivo, unikatno. Tako će Brian Richie dati jedan novi štih cijelom albumu. Meni je uvijek cilj proširiti glazbene okvire, ideje, prilagoditi ih svojim razmišljanjima, ali da ta glazba opet dobije određen krug slušatelja. Ja osobno slušam sve od puncka do rocka, a pokušavam u formu etna staviti pop pjesme. Mi nismo avangarda iako su nas pokušavali strpati u tu kategoriju.”

Suradnja sa Liviom Morosinom na skladbi “Volim ja”, koju ste zajedno izveli na ovogodišnjoj Dori, pokazala se odličnom, planirate li i u budućnosti surađivati sa kolegama iz Hrvatske, snimati duete?
“Suradnji će definitivno biti. Trenutno smo i Livio i ja bili zaokupljeni svojim vlastitim projektima, ali siguran sam da ćemo u skoroj budućnosti ponovno surađivati. Samo ne vjerujem da ću si priuštiti još jedan takav izlet poput Dore. To nije krug glazbenika kojem pripadamo, mi imamo jedan drugačiji vid razmišljanja. Mi smo bend koji svira uživo i nismo za televizijske showove i festivale jer postoje ljudi koji se tamo puno bolje snalaze od nas. Mi jednostavno pokušavamo ući na druga vrata, želimo da se naša glazba komercijalizira, da stekne širi krug slušatelja. Do sada nismo puno radili na tome, ali u budućnosti svakako hoćemo. Samim tim etno scena će dobiti mjesto koje zaslužuje. Sada kada smo svi zajedno pod istim okriljem vjerujem da će i interes za ovu vrstu glazbe biti puno veći.”

Pogledajte spot "Miroslav Evacic-Ja sam junak iz doline"

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved