Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PREDSTAVLJAMO: THE ULTIMATE COLLECTION
13.11.2007 PREDSTAVLJAMO: THE ULTIMATE COLLECTION
Novom kolekcijom pod nazivom THE ULTIMATE COLLECTION, koja donosi presjek rada najistaknutijih rock grupa koje su kroz više od četiri desetljeća ostavile dubok trag na hrvatskoj, te sceni bivše države, izdavačka kuća Croatia Records, na još će jedan način obilježiti svečarsku godinu u kojoj slavi 60 godina postojanja. U prvom dijelu kolekcija će obuhvatiti šest dvostrukih CD izdanja:

Azra
Bijelo Dugme
Drago Mlinarec i Grupa 220
Plavi orkestar
Psihomodo pop
Dado Topić i Grupa Time


Zacijelo najatraktivnije izdanje ove kolekcije biti će dvostruki CD zagrebačkog rock sastava Azra, koje će sa 46 snimaka zasigurno biti najopsežnije. Kult Branimira Johnnyja Štulića i nakon godina izolacije nije nestao, štoviše pustio je još dublje korijene, a kompilacija predstavlja presjek svih osam studijskih albuma i dva live albuma Azre, uz dodatak izbora s kompilacije “Singl ploče 1979. – 1982.”.

Bijelo dugme je svojom pojavom na glazbenoj sceni silovito i temeljno preokrenulo percepciju rock glazbe na razini masovnog fenomena i tržišnih odnosa unutar diskografske industrije. Najveći dio ovog izdanja odnosi se na opus grupe iz perioda 1974.-1983. kao svojevrsni mix singl ploča i velikih rock balada, a životopis Bijelog dugmeta nakon odlaska Željka Bebeka upotpunjen je dvama snimakama na kraju svakog diska “Lipe cvatu” i “Hajdemo u planine”, odnosno “Ružica si bila” i “Nakon svih ovih godina” sa zadnja tri studijska albuma.

Grupa 220 i Drago Mlinarec s razlogom dijele izdanje Ultimate collection jer bez njegovih autorskih doprinosa ne bi bilo ni prepoznatljivog repertoara grupe sa singl ploča (“Osmjeh”, “Uvijek kad ostanem sam”, “Grad”, “Prolazi jesen”), niti prvog albuma hrvatske rock glazbe “Naši dani” iz 1968. godine. Te dvije cjeline zastupljene su na CD-u namijenjenom Grupi 220 sve do zadnje postave s Mlinarcem koji 1971. godine započinje solističku karijeru čiji rezime sadrži CD 2 na kojem je izbor pjesama s njegovih samostalnih izdanja.

Prvi album Plavog orkestra “Soldatski bal” izazvao je neviđenu tinejdžersku euforiju s rekordnih 300 tisuća prodanih primjeraka, a istu euforiju izazvala je i ploča “Smrt fašizmu”. Preostala dva izdanja “Sunce na prozoru” i “Simpatija” donekle su ublažila halabuku oko Plavog orkestra čiji je opus 1996. godine recikliran na kompilacijama “Everblue 1” i “Everblue 2”, a ovdje su dodane i dvije snimke s povratničkog albuma “Long Play” iz 1997. godine.

Psihomodo pop proveo je dobar dio 80-tih na zagrebačkoj postnovovalnoj sceni sa statusom demo benda, a iduće će godine proslaviti dva desetljeća od izlaska prvog albuma “Godina zmaja”. Kroz tih dvadeset godina provokativni Davor Gobac i prijatelji nadoknadili su dugi put do afirmacije sa sedam albuma snimljenih u studiju, koji čine temelj njihove kolekcije, uz dodatak snimaka s “live” CD-a, “Unpljugd”.

Kompilacija Dade Topića i grupe Time donosi dvije omiljene pjesme sa prvog albuma “Time” iz 1972. godine “Makedonija” i “Da li znaš da te volim”, te potom kompletan sadržaj preostala dva izdanja iz trilogije stalno rotirajuće postave Timea, okupljene oko Dade Topića, “Time II”, “Život u čizmama sa visokom petom”, a tu je i danas aktualna "Negdje izvan planeta", popularnija pod nazivom "Princeza".

The Ultimate Collection u prodaji je od 23.11., a osim fizičkih proizvoda u prodavaonicama CDa, moći će se legalno preuzeti sa hrvatskih glazbenih servisa, te sa iTunes servisa za cijeli svijet.

Medijski pokrovitelj kolekcije je Otvoreni radio
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved