Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PLAVI ORKESTAR - THE ULTIMATE COLLECTION
06.12.2007 PLAVI ORKESTAR - THE ULTIMATE COLLECTION
Plavi orkestar jedan je od najpopularniji bendova s područja bivše države, a glazbene enciklopedije opisuju ga kao jedan od ‘kulturnih fenomena osamdesetih’ zbog činjenice da su oduvijek bili band kojeg kritika nije mazila, publika ih je s druge strane obožavala. Prvi album “Soldatski bal” donio je jedanaest hitova, a pratila ga je trijumfalna turneja obogaćena jedinstvenom histerijom. “Bosanski beatlesi”, kako su ih kritičari zvali, svirali su elektro-sevdah, a s druge strane postali su budućnost popa. Njihov drugi album “Smrt fašizmu” prodan je u 300 tisuća primjeraka i ustoličio je band kao najkomercijalniju teen atrakciju. Albumi “Sunce na prozoru” i “Simpatija” nastavci su adolescentskih preokupacija koje su zaokružile repertoar Plavog orkestra. Mnogi su govorili kako su Lošine pjesme uramljene zvučne slike koje odišu duhom sredine – vremena i prostora u kojem su nastajale – ljubavi, odrastanja, prvih pijanstava, razočarenja u prijateljstva.

Plavi orkestar je bend jedinstven i po tome što je najočitiji primjer razmimoilaženja nikad naklonjene kritike i publike koja ih je, prvenstveno zbog koketiranja sa folkom, obožavala. Dvostruka kompilacija jednog od najpopularnijih bendova sa prostora bivše države, sarajevske teen atrakcije “Plavi Orkestar”, donosi 30 ponajboljih pjesama 80-tih godina, kada su dečki na vrhuncu svoje karijere slamali srca brojnih djevojaka gdje god su se pojavili. Saša, Pava, Čera I i Čera II punili su dvorane diljem države, a gotovo sve pjesme koje su proizašle iz njihove radionice postale su hitovi. I danas su rado slušane, a neki drugi klinci odrastaju uz “Suadu”, “Kaju”, zatim legendarnu “Bolje biti pijan nego star”, “Puteru”, “Sava, tiho teče”, “To je šok”, “Ti si moja sudbina”, te noviju “Ako su to samo bile laži”.

Croatia Records Webshop
iTunes download
Cedeterija download
Tportal Fonoteka download
Ring /Realtonovi

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved