Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
5. MEF - MEĐIMURSKI FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE
07.12.2007 5. MEF - MEĐIMURSKI FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE
Peti po redu Međimurski festival zabavne glazbe “MEF 2007.” održava se ove godine pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Ministarstva kulture, uz sudjelovanje autora iz Mađarske, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Festival se održava u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, a finalna večer na rasporedu je 8. prosinca u 20 sati.

Na javni natječaj koji je raspisan u hrvatskom i stranom tisku početkom veljače, stručna komisija (Vladimir Delač, Mišo Doležal i prof. Branimir Magdalenić) odabrala je 21 pjesamu koju je uvrstila u finalnu natjecateljsku večer. Sve pjesme koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu su nove i nisu do sada javno izvođene. Među najpoznatijim imenima koja će ove godine nastupiti na ovogodišnjem festivalu su Šajeta, Angels, Žan Jakopač i Miroslav Evačić. Nagrada publike u finalnoj večeri dodijelit će se na osnovu zbrojenih glasova radio postaja u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Austriji.

Na svoju 5. obljetnicu Organizacijski odbor MEF-a dodijeliti će pobjednicima u šest kategorija specijalne statue. To je jedan od simbola grada Čakovca skulptura s likom i grbom hrvatskog Bana i pjesnika Nikole Zrinskog, nad kojim dominira orao.

Ovogodišnji festival ima poseban značaj za europsku regiju Mura – Drava, te se već sada etablira kao turistički proizvod. Dosadašnji pobjednici festivala bili Azzuro, Mladen Burnać, Josip Katalenić, mađarska grupa Kočmazaj, slovenska pjevačica Moira. Prošle godine prvu nagradu publike i žirija dobio je Josip Katalenić za pjesmu “Vrati život njen” , dok je posebna nagrada za doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi dodijeljena Ani Štefok. U ovogodišnjem shor programu MEF-a nastupit će udruga “Izis” koja se bavi orijentalnim plesovima, točnije plesovima pomiješanim mediteranskim zvukovima i latino štihom, kojima su dodani afro ritmovi i ritam orijenta.

Voditelji ovogodišnje MEF-a su Mila Horvat i Davor Meštrović, uzdanice jutarnjeg programa Hrvatske radio televizije.

Organizacijski Odbor 5. MEF-a održat će i Okrugli stol na kojem će se raspravljati o festivalskim dgađanjima i općenito o zabavnoj glazbi u Hrvatskoj. Uvodno izlaganje održat će dugogodišnji glazbenik, umjetnički direktor MEF-a prof. Branimir Magdalenić.Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved