Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ĐORĐE NOVKOVIĆ GOLD COLLECTION 2
24.12.2007 ĐORĐE NOVKOVIĆ GOLD COLLECTION 2
Đorđe Novković zasigurno je bio jedan od najproduktivnijih autora zabavne glazbe, najtiražniji i najuspješniji skladatelj mnogobrojnih hitova koje su otpjevale najveće estradne zvijezde na prostorima bivše države. U svojoj bogatoj stvaralačkoj karijeri napisao je više od 2500 pjesama, prodao više od 20 milijuna ploča, otkrio i stvorio mnoga glazbena imena, koja na neki način sve što su postigla duguju upravo njemu. Iz tog razloga ne čudi ogromna tuga i žalost koja je zavladala među njegovim prijateljima, suradnicima i izvođačima, kada nas je iznenada napustio u 65. godini, ostavivši iza sebe još mnogobrojne nedovršene priče. Njegovim odlaskom ostali smo zakinuti za velikog čovjeka i prijatelja, a hrvatska glazba za još pregršt prekrasnih pjesama.

Croatia Records objavila je krajem svibnja ove godine “Gold collection 1” sa 40 mega hitova Đorđa Novkovića, a sada je pred nama novo izdanje “Gold collection 2”, koje donosi 30 pjesama. Ovog puta riječ je o 15 skladbi u dvije različite verzije, originalnim snimkama pjesama koje su pjevale najveće zvijezde domaće glazbene scene Mišo Kovač, Gabi Novak, Srebrna Krila, Meri Cetinić, Pro arte, Neda Ukraden i drugi, te obrada istih pjesama u interpretaciji Toše Proeskog, Danijele, Petra Graše, Severine, Colonije, grupe Feminnem, Jelene Rozge. Riječ je o pjesmama “Ostala si uvijek ista”, “Samo simpatija”, “Doviđenja”, “Zora je”, “Zakuni se ljubavi”, “Vino na usnama”, “Don’t ever cry”. Posebno zanimljive su snimke prve skladbe Đorđa Novkovića “Stari Pjer” u originalnoj izvedbi Ivice Percla, te francuskoj verziji pod nazivom “Dans le soleil et dans le vent” koju izvodi Nana Mouskouri.


Iz predgovora albuma:

“Rano proljeće 2007. godine za mene će uvijek ostati spomen na velikog čovjeka, vrijednog suradnika i vitalnog umirovljenika u najboljim godinama. Zima je bila blaga i kratka,a u podsljemenskoj zoni u Gračanima sve je počelo ranije, pa tako i diskografski planovi za 2007. godinu. Đorđe i ja isplanirali smo do posljednjeg detalja TV show za Novu TV “Zuhra light show specijal”, kolekciju Đorđevih hitova pod nazivom “Gold Collection – Music story”, a onda je na red došao projekt “kaverizacije” – termin koji je Đorđe upotrebljavao misleći na nove izvedbe svojih hitova. Pomno je birao kome ponuditi koju pjesmu i na koji način producirati novi zvuk.

Bilo je ugodno slušati odgovore koje je dobivao dok je mobitelom redom nazivao Danijelu, Jelenu Rozgu, Jolu, Severinu, Petra Grašu, Borisa Đurđevića i Coloniu, Srebrna krila, Feminnem, Massima i Dina Dvornika, En Face. Kada je odlučio da jednu od svojih najdražih pjesama “Ostala si uvijek ista” čuje u izvedbi Toše Proeskog, Đorđe ga je nazvao i iznio mu svoj prijedlog, uz pohvale o Tošinom pjevanju, i iste je sekunde od Toše dobio odgovor: “Đorđe, to je za mene velika čast, samo recite kada i dolazim u Zagreb”.

“Svi su pristali”, kazao je Đorđe, zračeći od sreće. Jurio je potom od studija do studija i završavao snimanje kao da mu je 18 godina i kao da sprema svoj prvi hit., no nije ni slutio da završava svoja posljednja snimanja i da će nam ga jedna svibanjska noć odnijeti.

Pred nama je CD Đorđevih cover verzija – 15 unikatnih pjesama za sva vremena u novom ruhu u koje ih je odjenuo sam Đorđe. Za sve poklonike najvećih hitova Đorđa Novkovića pripremili smo bonus CD na kojem Vam poklanjamo hitove i u originalnoj verziji.

Kao dugogodišnji prijatelj i suradnik Đorđa Novkovića, siguran sam da naš dragi Đorđe puna srca negdje sluša pjesme koje su već pronašle put u vječnost”.


Želimir Babogredac

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved