Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
TONČI HULJIĆ - GOLD COLLECTION (ZLATNE 90E)
26.02.2008 TONČI HULJIĆ - GOLD COLLECTION (ZLATNE 90E)
Jedan od najutjecajnijih glazbenika na hrvatskom estradnom nebu svakako je Splićanin Tonči Huljić. “Tata” grupe Magazin, skladatelj koji je pokrenuo karijere mnogih izvođača, napisao brojne hitove, tri puta izborio vizu za odlazak na Eurosong, ali dostigao i svjetsku slavu obogativši svoj stvaralački opus skladanjem glazbe u kombinaciji sa zvukom klasike. Maksim Mrvica i ženski sastav Bond svjetske su uzdanice svog autora Tončija Huljića, dok na domaćem terenu, boje njegovih nota brane Doris Dragović, Jelena Rozga, Jole, Jasna Zlokić, Oliver Dragojević, Zlatko Pejaković, Minea, Petar Grašo i mnogi drugi. Zlatna kolekcija Tončija Huljića pod nazivom “Zlatne 90-e”, našeg najtiražnijeg i najuspješnijeg skladatelja zabavne glazbe tijekom devedesetih godina, donosi 40 njegovih velikih uspješnica, među kojima su pjesme: “Neka se drugi raduju”, “Lakše mi je s njom”, “Baklje Ivanjske”, “Ginem”, “Rosa”, “Nosi mi se bijela boja”, “Nemam s kime dočekati zime”, “Nisam ti se tugo nadala”, “Marija Magdalena”, “Nesretnik sam od rođenja” i mnoge druge.

Tonči Huljić rođen je i živi u Splitu, gdje je završio srednju glazbenu školu i studij prava. Iako zbog prirode svog posla tijekom godine često boravi u Zagrebu, Londonu i Beogradu, Tonči oduvijek ističe kako stvaralački može djelovati jedino tamo odakle su mu korijeni - u Splitu i na otoku Hvaru, i zato svaki slobodan trenutak koristi za bijeg u svijet kreacije koji tamo nalazi.

Mediteransko ozračje, ali i utjecaj različitih kultura i glazbenih izričaja ostavilo je traga i u strukturi melodije i aranžersko-produkcijskih rješenja. 80-ih godina zajedno s desetak godina starijim kolegama pokrenuo je pop grupu „Magazin“ koja je dostigla ogromne tiraže svoji albuma, odrađivala višemjesečne turneje po raznim krajevima bivše države, prilagođavajući melodije multietničnosti prostora i publike. Upravo taj talent za asimiliranje i otvorenost kreacije pokazat će se vrlo bitnim za uspjeh na svjetskom tržištu gdje je započeo kompozitorski rad upravo afirmacijom takvog glazbenog stila, u kombinaciji sa zvukom klasike.

Tijekom 90-ih godina intenzivira skladateljski rad i počinje pisati i stvarati karijere za veliki broj izvođača. Velike naklade i popularnost izvođača koji su njegovali specifičan pop folk zvuk rezultirali su i službenim priznanjem Tončija Huljića za najprodavanijeg autora 90-tih godina prošlog stoljeća, ali su isto tako izazvale nesklonost kritike koja je smatrala takav stil i spoj glazbe i posla previše okrenutim profitu, a manje umjetnosti.

U to vrijeme pokrenuo je vlastitu nakladničku tvrtku „Tonika” koja i danas brine o skladateljskom radu i pravima osnivača, te autora i izvođača s kojima surađuje. Tih 90-tih Tonči je tri puta odlazio na Eurosong, gdje je i započeo njegov uspješan put na međunarodnu autorsku scenu sa spojem klasike, folka i popa kroz pjesme „Nostalgija” (Magazin), „Strings of my heart“ (Vanna) i posebno „Marija Magdalena“ (Doris Dragović) kojoj je na svojevrstan način uskraćena pobjeda uz prijetnju diskvalifikacijom 1999. godine. Ali daljnji razvoj karijere pokazao je da je njegov stil primijećen – iste godine britanski producent i menadžer Mel Bush, zaslužan za karijere velikog broja svjetskih izvođača koji su obilježili povijest rock i pop scene, predlaže mu da naprave zajednički posao. U Londonu zajednički osnivaju nakladu „HUSH Music“ i već s prvim projektom crossover ženskog kvarteta BOND ostvaruju svjetski uspjeh. Singl „VICTORY” u 21 zemlji dolazi na prva mjesta top ljestvica uključujući i BILLBOARD ljestvicu u kategoriji crossover. Pjesma je korištena kao glazbena podloga, a članice grupe su sudjelovale u realizaciji filma XXX vol 2. Huljićeve se pjesme sve češće koriste i u svjetskoj promociji velikih brandova (TOSHIBA, RAIMOND WAILLE), kao i u promociji filmova (CASANOVA).

I slijedeći zajednički projekt, crossover pijanist MAKSIM MRVICA ostvaruje svjetsku karijeru i iznimnu popularnost u cijeloj Aziji. Do sada su zajednički kroz nakladu HUSH i distribuciju kuća UNIVERSAL i EMI realizirali 9 projekata i višemilijunsku nakladu. Tijekom posljednjih nekoliko godina zajedno s partnerom Romanom Majetićem vodi TV produkciju „AVA“, koja je do sada snimila četiri telenovele sa ukupno 680 epizoda koje su regionalni rekorder u gledanosti.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved