Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ALAGA GAGIĆ - RUŽE ZA TEBE (20 HITOVA)
14.03.2008 ALAGA GAGIĆ - RUŽE ZA TEBE (20 HITOVA)
Alaga Gagić, 68-godišnji pjevač zabavne glazbe i rođeni Dervenćanin, te nekada jedan od najpopularnijih pjevača u bivšoj državi, objavio je CD sa svojim najvećim hitovima pod nazivom “Ruže za tebe”. CD donosi pjesme poput “Daj mi ruku, daj”, “Uzalud je jedna ruža cvala”, “Tužan je leptir bez cvijeta”, “Ostala si sama”, “Dal’ znaš koliko te volim”, a većina tih pjesama proizašla je iz pera pokojnog Đorđa Novkovića.

Alaga Gagić na taj se način pridružio veteranima hrvatske glazbene scene koji su svoje najveće hitove otpjevali prije nekoliko desetljeća, a danas su s napretkom moderne tehnologije svoje pjesme ponovno izbacili u prvi plan kako bi podsjetili na vremena kada su bili na tronu glazbenog svijeta. Zanimljivo je da je Alagi ovo prvi CD, jer pjesme je prestao snimati dok su se još proizvodile ploče. Karijeru je započeo kao 15-godišnjak kada je pobijedio na glazbenom festivalu “Mikrofon je vaš” u Slavonskom Brodu, pjevajući na talijanskom jeziku pjesmu “Romantična” iz Sanrema. Pjesma se zavrtjela na beogradskom radiju, a već nakon dva mjeseca Alaga je počeo pjevati ruske i mađarske romance u hotelu u Osijeku. Alaga oduvijek ističe kako mu je glazbeni uzor bio Ivo Robić, od kojega je puno naučio. Prvu ploču snimio je sasvim slučajno. Naime, pjevajući u zagrebačkom hotelu “Esplanade”, tadašnji liftboy upoznao ga je sa tajnicom tadašnjeg Jugotona koja ga je odvela direktoru Peri Gotovcu i odmah su napravljene probne snimke. Snimio je “Granadu”, “Ave Maria”, “Samo jednom se ljubi”, a potom su ga poslali na Radio Zagreb Danici Markulin kod koje su već bili Vice Vukov, Gabi i Arsen, Zdenka Vučković. Arsen mu je tada ponudio suradnju, a Vice je za Alagu ustvrdio kako pjeva ‘k’o Bog’. Za radio je snimio “Solenzaru” i “Da nisi tu”, a potom ga je Nikica Kalogjera pozvao u emisiju “Oni koji dolaze”.

Uslijedila je turneja sa Anom Štefok, Vicom Vukovom i Višnjom Korbar i tu je bio kraj Alaginim anonimnim nastupima po hotelima. Objavio je prvu ploču i ušetao u sam vrh glazbe na kojem su bili samo veliki pjevači. Njegova prva ploča “Solenzara” prodana je u sto tisuća primjeraka. Tada je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je surađivao desetljećima i koji mu je napisao neke od najljepših pjesama. Prava suradnja počela je na ploči “Tužan je leptir bez cvijeta” koja je u godinu dana prodana u četristo tisuća primjeraka. Alaga Gagić ističe kako je snimio oko sto ploča, koje su prodane u pet milijuna primjeraka.


O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved