Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PREDSTAVLJAMO VIDEO SPOT: JENDRIN ŠKRILAK & ARSEN DEDIĆ - DRAVSKE SIRENE
20.03.2008 PREDSTAVLJAMO VIDEO SPOT: JENDRIN ŠKRILAK & ARSEN DEDIĆ - DRAVSKE SIRENE
Etno sastav “Jendrin škrilak” snimio je spot za najavnu pjesmu njihovog albuma prvijenca, “Dravske sirene”, u kojoj se kao gosti pojavljuju Arsen Dedić i ženski vokalni ansambl Đurđevčice. Pjesmu autorski potpisuje vođa benda Davor Jendrašić (glazba i aranžman), dok je tekst napisao Rajko Stilinović.

Iznimno zanimljiv spot nadahnut duhovima povijesti sniman je pod redateljskom palicom Marka Dimića. Spot je sniman na nekoliko lokacija, područje uz rijeku Dravu pokraj Đurđevca, na starom gradu na planini Kalnik pokraj Križevaca i u gostionici “Pod starim krovovima”. Radnja spota smještena je u sadašnje vrijeme koje se isprepliće sa poviješću. Naime, Arsen Dedić pojavljuje se kao glavni akter spota, koji se kroz pjesmu prisjeća vremena kada je bio mladić i kada je imao djevojku, a to je vrijeme drugog svjetskog rata. U tom ratu izgubio je djevojku, koju su ubili vojnici, a čiji se duh nakon smrti pridružuje Dravskim sirenama, koje su u spotu utjelovile članice vokalnog ansambla Đurđevčice. One su obučene u crninu i na neki način predstavljaju nagovještaj nečeg lošeg, a to je u ovom slučaju izgubljena ljubav. Zanimljivo je da se u spotu ne pojavljuje niti jedan član benda “Jendrin škrilak”, a da su za uloge vojnika u spotu angažirani članovi konjičkog kluba iz Đurđevca. Kako ističe autor pjesme Davor Jendrašić cijela ekipa je zadovoljna konačnom verzijom spota, koji je po njihovom mišljenju izrazito umjetnički napravljen, te u sebi nosi jednu pozitivnu energiju i predstavlja nešto drugačiji video uradak u odnosu na spotove koji se vrte na malim ekranima.

Album “Jendrin škrilak” objavljen je u prosincu prošle godine, a riječ je o projektu koji donosi 13 pjesama zabavnog karaktera sa elementima folklora. Glazbena aranžerska slika obojana je starim, izvornim, autohtonim instrumentima, pa tako možemo čuti cimbal, dude, diplice, jedinke, drvene frule, violinu, tambure, razne udaraljke.

Pogledajte video:
Jendrin Škrilak, Arsen Dedić i Đurđevčice - Dravske sirene

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved