Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
THE ULTIMATE COLLECTION DALEKA OBALA
25.04.2008 THE ULTIMATE COLLECTION DALEKA OBALA
Ultimativna kolekcija splitskog sastava “Daleka obala” donosi 46 pjesama koje su ostavile neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Jedna od najzanimljivijih grupa svoju je veliku popularnost gradila na originalnim tekstovima i performansu frontmena Marijana Bana, koji je cijeloj priči dao poseban ton i naboj, po čemu se Obala oduvijek razlikovala od drugih bendova.

Grupa je osnovana 1988. godine, a djelovala je do 2002. i u tom je periodu u svoj glazbeni opus ugradila pet albuma, koji su nosili hit do hita. Zasigurno svi pamte njihove početke s pjesmama “Roza” i “Tonka”, a potom i nezaobilaznih uspješnica koje su lako i brzo ulazile u uho: “Četrnaest palmi”, “Daleka obala”, “U autobusu”, “Od mora do mora”, “Noć je prekrasna”, “Ona zbori”, “Di si ti”, “Marica”, “Valovi”, “Mrlje”, “Sušac blues”, “Morska vila”, “Ruzinavi brod”, “80 E”. Sve te pjesme pronašle su svoje mjesto na kompilaciji koja će zasigurno biti odličan poklon svim ljubiteljima glazbe koju je izvodila Daleka obala. Da se grupa nije sporazumno razišla, ove bi godine proslavili dvadesetu obljetnicu postojanja, no dečki su odlučili krenuti drugačijim putevima, pa su Zoran Ukić i Boris Hrepić osnovali sastav “The obala” koji je u međuvremenu objavio dva albuma, dok je Marijan Ban nastavio karijeru sa novim pratećim bendom pod nazivom “Marijan Ban i ostali”.

Više o izdanjima "The Ultimate Collection"

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved