Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA DALIBOR BRUN
05.07.2008 ZLATNA KOLEKCIJA DALIBOR BRUN
Što je zajedničko Franku Sinatri, Bobbyju McFerrinu i Whitney Houston? Svo troje zaslužili su nadimak The Voice, zahvaljujući glasovima kojima su obilježili doba u kome su bili najaktivniji. U nas bi se titulom ‘Glasa’ mogli pohvaliti rijetki izvođači, no među njima svakako bi se našao i Dalibor Brun. Odnedavno je na tržištu i Zlatna kolekcija Dalibora Bruna, koja njegovim obožavateljima donosi presjek njegovog estradnog djelovanja kroz 44 pjesme na 2 CDa.

Za razliku od navedenih izvođača, njegov se glas profilirao na drukčijim glazbenim ishodištima: rocku i bluesu. Dalibor Brun glas je izbrusio na kamenim riječkim plesnim okupljalištima osebujnih imena kao što su Nafta ili Tenis kao član skupina Boemi, Henrik III. i Uragani. Upravo je s Uraganima 1968. snimio prvi riječki EP s pjesmama “Deborah”, “Žur”, “Radi tvoje ljubavi” i “Ako kiša obriše suze” što je taj bend uvrstilo u privilegiranu plejadu vinilno dokumentiranih VIS-ova s ovog područja.

Iza sebe Dalibor Brun ima više od 50 snimljenih ploča, nastupe na svim važnijim festivalima, a imao je i TV show “Peta strana studija”. Početkom devedesetih objavio je megamix album sa skladbama Đorđa Novkovića. Takav obrazac uskoro je postao standardom, pa je veći dio hrvatske estrade počeo objavljivati megamixeve, no ovaj album Dalibora Bruna ostao je i dan-danas jedan od rekordera hrvatske diskografije u prodaji. Slijedio je i uspješni nastavak, ali Dalibor Brun nije se okrenuo redefiniciji minulog rada, nego redovito objavljuje nove
materijale.

“Zlatna kolekcija” Dalibora Bruna nije samo podsjetnik na nisku njegovih hitova, nego kompilacija koja kroz različite glazbene vizure otkriva snažan i neuništiv vokalni potencijal gospodina Glasa.

(iz predgovora izdanju Bojana Mušćeta)O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved