Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ODRŽAN 11. FESTIVAL DALMATINSKE ŠANSONE U ŠIBENIKU
25.08.2008 ODRŽAN 11. FESTIVAL DALMATINSKE ŠANSONE U ŠIBENIKU
U subotu 23. kolovoza u sklopu 11. večeri dalmatinske šansone u Šibeniku, Croatia Records predstavila je svoja najnovija izdanja koja su vezana uz Šibenik. Radi se, naime o izdanjima čiji su kantautori, tekstopisci i izvođači rodom iz Šibenika, a koji su svojim bogatim stvaralačkim opusom i interpretacijom zadužili hrvatsku glazbenu scenu.

Jedan od najpoznatijih Šibenčana, Arsen Dedić, ove je godine proslavio 50 godina svog rada sjajnim koncertom u KD V. Lisinski te 70 godina života, a njegov zanos pri gotov svakodnevnom stavaranju je zavidan. U ovoj godini smo već objavili par izdanja Arsena Dedića: soundtrack Belle Epoque ili Posljednji valcer u Sarajevu za kojeg je glazbu ne samo skladao već i producirao , novi studijski album Rebus, a njegovo najnovije izdanje je album Za kino i TV . Na njemu se nalazi glazba koju je skladao za neke od najboljih hrvatskih serija U registraturi, Prosjaci i sinovi, Glembajevi i dr. Koliki je njegov doprinos i na području filmske glazbe govori činjenica da će 2. rujna na Međunarodnom festivalu filmske glazbe u Trogiru dobiti nagradu za životno djelo.

Šibenčanin Krste Juras, jedan je od najrazličitijih tekstopisaca, a njegove stihove pjevali su najeminentniji hrvatski izvođači. Pjesnik izgubljenog zavičaja iza kojeg je 35 godina rada, inženjer brodogradnje, čovjek koji nas je zadivio svojim znanjem na brojnim kvizovima među njima i popularnom Kviskotekom u posljednje vrijeme svoje je umjetničke afinititete usmjerio na projektiranje patrolnih brodova. Kompilacija Samo moru virujem izbor je njemu najdražih 20 pjesma za koje je naisao stihove Dišperadun, Ludo more, Dalmacija u mom oku, Dobra ti večer mati moja i dr.

Klapa Šibenik čija dvostruka kompilacija Zlatna kolekcija predstavlja lijep završetak klape čije su pjesme i danas neizostavan dio klapskog repertoara. Autor kompilacije je Ivo Mikuličin, novinar te član klape Bonaca čiju smo Zlatnu kolekciju također objavili prije par mjeseci. Obzirom da su neki od članova klape Šibenik današnji članovi klape Maslina još jednom smo predstavili i prvi dvd klape Maslina, Da te mogu pismom zvati- kolekciju njihovih spotova u režiji Željka Petreša i Ante Granika.

Svakako jedan od najvećih pjevača uopće , a rodom iz Šibenika je i legenda hrvatske zabavne glazbe, Mišo Kovač. U proteklih nekoliko godina objavili smo nekoliko kompilacija s najvećim hitovima Miše Kovača, između ostalih i dvostruku kompilaciju The platinum collection, a odnedavno se na tržištu nalazi i 13 njegovih originalnih albuma iz 70-ih i 80-ih godina koje smo po prvi put objavili na CD-u. Ostala si uvijek ista, Dalmacija u mom oku, Jači od vjetra, Ti si pjesma moje duše i brojni drugi albumi svojevremeno su prodani u dijamantim, platinastim i zlatnim nakladama zbog čega je Mišo Kovač i danas najprodavaniji hrvatski izvođač.

Ispred etikete Prefekt music, Siniša Škarica predstavio je kolekciju Zvuk 60-ih koja se sastoji od 6 dvostrukih kompilacija na kojima se nalazi čak 54 hita. Između opatijske Mirno teku rijeke, objavljene krajem 1959. i požeške Pjevat će Slavonija iz 1969. poredani su radijski šlageri, pop hitovi iz jukeboxa, zlatne ploče yu -diskografije, dalmatinski i meksički corssoveri , svjetske twist i rock uspješnice, šansone, laureati Zagreba, Opatije, Splita, Krapine i drugih tadašnjih fetsivala.

Na samom kraju jedan od direktora Dalmatinske šansone, Branko Viljac predstavio je album s 21 skladbom koje su izvedene na 11. večeri dalmatinske šansone te je Meri Cetinić i Tomilsavu Braliću uručio nagradu Šansonjer za poseban doprinos festivalu šanosna u Šibeniku.

Press konferencija održana je u idiličnom dalmatinskom selu u hotelskom naselju Solaris pokraj Šibenika, a na njoj su nazočili svi navedeni umjetnici: Arsen Dedić, Mišo Kovač, Krste Juras, članovi klapa Šibenik i Maslina, Meri Cetinić, Tomislav Bralić te Ivana Kovač, članovi grupe Mi, Špiro Guberina i Jakša Fiamengo.


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved