Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
STUDENI NOVEMBAR - PROMOCIJA ALBUMA - GJURO2 - 11.11.2008.
11.11.2008 STUDENI NOVEMBAR - PROMOCIJA ALBUMA - GJURO2 - 11.11.2008.
Malo je bendova koji unutar klasičnog i unaprijed definiranog glazbenog žanra, još k tome tvrdoglavo inzistirajući na samozadanim normama, uspjevaju napraviti nešto novo i drugačije. Još je manje bendova (ako ih uopće ima u povijesti) koji su promociju svog prvog albuma uspjeli  tempirati na datum samog imena benda. Obje su stvari uspjele zagrebačko-sarajevsko-riječko-pulskom sastavu STUDENI NOVEMBAR čija će se promocija debut albuma Zagrebni život dogoditi drugog utorka u studenom/novembru i to  baš jedanaestog dana u mjesecu. Za to se, kažu u bendu, isplatilo čekati od veljače februara kada je CD Zagrebni život nakon dugog niza godina skladanja i sakupljanja pjesama u "ladici uspomena" ugledao svjetlo dana.

Strpljivost je nedvojbeno vrlina. Osim što je strpljivo čekao od veljače do studenog, lider grupe Igor Ivanović u svojoj je glazbenoj karijeri morao trenirati strpljivost nekoliko puta. Posljednji je put, nakon 20 godina duge glazbeničke karijere, strpljivo sakupljanje kvalitetnih autorskih songova - koje se oteglo od početka 90-ih do početka ove godine - rezultiralo intrigantnom skupinom od dvanaest pjesama s porukom. Intimni tekstovi Igora Ivanovića (autora kompletnog materijala benda), s mjerom garnirani ironijom i cinizmom, uglavnom razračunavaju s demonima i frustracijama iz prošlosti te se smiju svojim i tuđim zabludama sadašnjosti. Istovremeno, pažljiviji će i uživljeniji slušatelj između redaka na trenutke jasno osjetiti autorov egzistencijalistički utemeljen strah od budućnosti.    

Netko je rekao da sva putovanja počinju prvim korakom. Tako i sve glazbene karijere u diskografskom smislu počinju prvim albumom. STUDENI NOVAMBAR je sudeći po Zagrebnom životu izabrao izuzetno težak put benda s misijom.    

Prije benda s misijom, 11.11. u Gjuri2 će kao gost nastupiti još jedan glazbeni gerilac. To je Ante Perković koji će uobičajeno atraktivnom scenskom izvedbom songova sa svog kantautorskog prvijenca Svi me vole dok me ne upoznaju odškrinuti vrata u glazbene katakombe zagrebnog života.    

STUDENI NOVEMBAR su:

Asmir Gračanin - bas, vokal (Rijeka)

Bojan Bajić- gitara, vokal (Pula-Rijeka)

Zvjezdan Kužnar - bubnjevi (Zagreb)

Igor Ivanović - vokal, gitara (Zagreb-Sarajevo-Zagreb)

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved