Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
Vladimir Savčić Čobi (1948.-2009.)
20.03.2009 Vladimir Savčić Čobi (1948.-2009.)
Noćas oko 1 sat u 61. godini života umro je Vladimi Savčić Čobi. Popularni pjevač jedne od najpoznatijih sarajevskih grupe Pro arte posljednjih nekoliko godina vodio je bitku  protiv raka debelog crijeva. U grupu Pro arte došao je na nagovor jednog od naših najvećih skladatelja Đorđa Novkovića. Generacije ga još i danas pamte po mnogobrojnim hitovima: Lola, Plačem, Elena, Pruži meni ruku ljubavi, Dolina našeg djetinsjtva, Nemoj draga plakati, Tike tike tačke, Tužna su zelena polja i mnoge druge. Pjesma Lola koja se smatra njihovim najvećim hitom prodana je u više od 400.000 primjeraka. Zajedno s grupom Pro arte nastupao je na brojnim festivalima među kojima je bio i Splitski s kojeg se još i danas pamte pjesme Vratija se barba iz Amerike, Priča mi je šjor Bepo kapitan.
Vladimir Savčić Čobija bit će sahranjen u ponedjeljak 23. ožujka u Novom Beogradu.
"Znamo se još iz djetinjstva. Bio mi je kolega, ali i vrlo blizak prijatelj. Bio je teško bolestan, ali svejedno ne mogu vjerovati da ga nema više. Tužno je zaista gledati kako odlazi generacija."  rekao je shrvani Kemal Monetno.


"Oni koji su ih nanizali tridesetak, i uz desetak albuma, postali definitivno najveći diskografsko - tržišni generator hitova na ovim prostorima proizveden u šezdesetima, sarajevski su Pro Arte. Kako se njihov babo Đorđe Novković(1943.) diplomirani dirigent Muzičke akademije u Sarajevu, zarana odrekao Elvisa i potom progresivnog ekshibiocionizma, te u potrazi za ponešto drukčijom formulom troakordnog trijumfa zbrojio jedan i jedan čuvši Delilah Toma Jonesa i Jedan dan života Slavka Perovića, postavlja se pitanje prikladnosti uvrštavanja Pro Arta među nastavljače električarskog rocka. Ostajući na terenu vječnog prijepora gdje prestaje rock a počinje pop i vjerujući im na ime, Pro Arte su ionako poniknuli iz prvog električarskog korpusa: Slobodan Misavljević, gitarist prvih Indeksa, ovdje je na basu, a Slobodan M. Kovačević u početku gitarist a poslije basist, došao je iz Lutalica. Bubnjar Saša Žulj bez većeg je iskustva, a na prvoj ploči svirao je i osječki Tornado saksofonist Andrija Stefanović Lale. Pjevači su bili razni, no onaj na kraju, glavni, Vladimir Savčić Čobi(1948.), pristigao je iz Vokinsa.

Isječak iz knjige "Kad je rock bio mlad" , autora Siniše ŠkariceVezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved