Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ĐURĐICA BARLOVIĆ - ZLATNA KOLEKCIJA
15.05.2009 ĐURĐICA BARLOVIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA

Jedna od nezaboravnih pjevačica hrvatske scene svakako je Đurđica Barlović. Rođena Splićanka započela je svoju pjevačku karijeru kao solistica, a najveću je popularnost stekla pjevajući u grupi Novi fosili. Već s prvim albumom Da te ne volim 1978. g. postali su senzacija, a hitovima Diridonda autora Zdenka Runjića, Da te ne volim, Sanjaj me i drugim osvojili su tržište bivše države. Ni drugi album Nedovršene priče objavljen 1980. g. nije nimalo zaostajao uspjehu prvog s hitovima Šuti moj dječače plavi, Najdraže moje i mnogi drugi. U razdoblju od 1978.g. Đurđica Barlović snimila je pet albuma s Novim fosilima i obilježila njihovo zlatno doba. Ogromna popularnost i ponekad neizdrživ tempo kakav je pratio najpopularniju pop grupu tog vremena doveo ju je i do odluke da napusti bend i posveti se obiteljskom životu. No, sjajna pjevačica i istinska zvijezda nije u potpunosti zaboravila svijetla pozornice pa se ponovo vratila solističkoj karijeri. Objavila je četiri albuma:  1984. “Đurđica”, 1985. “Za tebe ću...”, 1986. “Ti si to moje nešto” i 1988. “Da odmorim dušu”.
Đurđica Barlović umrla je nenadano u 42. godini života od posljedica infarkta 1992. g.  Nakon njene smrti 1993. g. objavljen je album Nedovršena priča s ukupno 20 njenih najljepših pjesama.
Nedavno objavljena Zlatna kolekcija najobuhvatnija je kompilacija opusa Đurđice Barlović. Sadrži dva CD-a s ukupno 46 pjesama među kojima se nalaze hitovi iz doba kad je Đurđica bila dio Novih fosila uključujući i pjesmu Ljubav koja nema kraj iz 1988. g. koju je otpjevala s Novim fosilima te hitovi iz njene solističke karijere poput Dalje moram sama, Osjećam to, Ljubiš me u vrat, Da odmorim dušu i drugih, ali i njene prve pjesme Himna suncu s kojom se pojavila na Splitskom festivalu 1972. g. pod imenom Đurđica Miličević.


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved