Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BULDOŽER - THE ULTIMATE COLLECTION
22.05.2009 BULDOŽER - THE ULTIMATE COLLECTION
Jedna od najpopularnijih skupina na području bivše države i grupa koja je dala jednu sasvim novu dimenziju poimanju tadašnje rock scene svakako je Buldožer čiju smo ultimativnu kolekciju hitova upravo objavili. Grupu su 1975. g. osnovali Marko Brecelj i Boris Bele u Ljubljani, a već iste godine objavili su prvijenac Pljuni istini u oči. Ekscentrici na sceni koji su izvođenje svojih pjesmi dodatno začinili nerijetko šokantnim performansima nisu samo šokirali već i oduševljavali publiku, a svojim smislom za humor nisu štedjeli ni sam politički vrh što je u to vrijeme bilo gotovo nezamislivo. Buldožer je unatoč zabranama intezivno nastupao te su već slijedeće godine snimili  materijal za svoj drugi album Zabranjeno plakatirati koji izlazi tek 1977. g. Iako su već svojim prvim albumom osvojili brojnu publiku, treći album Izlog jeftinih slatkiša njihov je najprodavaniji album na kojem se nalazi hit Žene i muškarci.
Slijede albumi Rok end mul (1981. g.), te koncertni dupli album Ako ste slobodni večeras, snimljen u tadašnjem kultnom zagrebačkom klubu, Kulušiću.
Tijekom 80-ih i početka 90-ih snimljeni su: Nevino srce, kompilacija Nova vremena, Noć, a 2006. g. objavljen je  luksuzni box set Lik i djelo.
U svojoj 20godišnjoj karijeri napisali su brojne hitove poput Život, to je feferon koja se na Ultimativnoj kolekciji nalazi u live verziji, Yes, my baby no, Ljubav na prvi krevet, Helga te brojne druge. Za vrijeme svog postojanja snimili su 8 albuma, a najbolje pjesme, njih 38 nalazi se upravo na ovoj kolekciji. 1995. g. Buldožer prestaje s radom, a okupili su se 10-ak godina kasnije na koncertima  kojima u obišli veće gradove Ljubljanu, Zagreb, Maribor, Beograd i Pulu.


O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved