Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
LIVIO MOROSIN - GLAS ISTRE
25.11.2010 LIVIO MOROSIN - GLAS ISTRE
Novi glazbeni uradak jednog od najboljih hrvatskih autora pop, rock  i etno glazbe, istarskog kantautora Livia Morosina, zove se znakovito “Glas Istre”. Album donosi 10 pjesama prepoznatljivog, a opet uvijek drukčijeg, svježeg glazbenog izričaja ovog iznimnog autora i izvođača.

Prvi singl s albuma „More dimboko nebo visoko“  pjesma je predstavljena na ovogodišnjem festivalu u Neumu, a video spot  djelo je poznatog glumca i filmskog redatelje Dejana Aćimovića koji s Livijem već duže vrijeme surađuje.

Donosimo komentar Bojana Mušćeta koji je imao priliku preslušati cijeli album:
Livio Morosin, jedan od najvažnijih autora suvremene hrvatske glazbe na scenu se vraća albumom indikativnog imena - "Glas Istre", koji u doba kad istoimeni dnevnik preživljava najteže trenutke u povijesti, ovitkom, ali i stavom reminiscira njegove dane ponosa i slave.
S druge strane, Livio je Morosin uistinu glas Istre, autor soundtracka toga vilinskog poluotoka koji je aktivno participirao uz druga dva najvažnija tamošnja izvođača: Gustafe i Alena Vitasovića. Vitasović se vratio svome autoru na ovom albumu kao vokalist i harmonikaš, no u pjesmi koja odudara od stila koji su zajednički kreirali. Zapravo, sve stilove kroz koje je Morosin plovio na svojim albumima koji su gotovo redovito sadržavali i jake suradnike, dijelovi su i ovog ostvarenja: uvodna pjesma "More dimboko nebo visoko" je pjesma koja je rađena po Vitasovićevu kroju, "Drugi ples" predstavlja etno-nasljeđe, "Nikolina" (u kojoj gostuje Vitasović) kao da je ispala iz kajdanke Anelida s kojima je Morosin surađivao, a "Picasso" i "Prvi ples" mogli bi ući u repertoar Gustafa. "Im gonna love you", pak, sjajan je pop-hit za dugo putovanje top-ljestvicama, dok je himna sajma knjiga "Dajte mi libar" izvrstan kantautorski zahvat koji može podsjetiti na manirizam Nicka Cavea s jedne, a Tome Bebića s druge strane. Opet, pjesma nema veze ni s jednim od tih autora, a već sama ta činjenica da autorska autohtonost može podsjetiti na najveće majstore stihova i glazbe ovom albumu priskrbljuje kandidaturu za album godine.

Svemu tome valja pridodati i Morosinov zamjetni vokalni upgrade, što znači da je s tog apekta ovo i njegovo najpotpunije ostvarenje.

Video broj "More dimboko nebo visoko" osim na svim TV programima možete pogledati i na www.youtube.com/watch?v=WVDBn4S61E8.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved