Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
SVJEŽA, IZVRSNA I NADASVE ZAPANJUJUĆA GLAZBA IVANA VRAGOLOVICHA
13.07.2011 "SVJEŽA, IZVRSNA I NADASVE ZAPANJUJUĆA GLAZBA IVANA VRAGOLOVICHA"
Jedan od rijetkih domaćih, isključivo glazbenih internetskih portala, Soundguardian.com, prošlog je tjedna recenzirao album Ivana Vragolovicha: I Am A Man. Recenzent Mladen Lončar – Mike predstavio je Vragolovicha kao osebujnog i iskrenog glazbenika te respektabilnog kantautora mlađe generacije (spominje ga u kontekstu s Dragom Mlinarecom) koji je na glazbenoj sceni prisutan od 2006. godine. Vragolovichevo stvaranje svrstava u folk-rock i blues, odnosno svojevrsni protestni žanr, a njegovu muziku karakterizira kao svježu, izvrsnu i nadasve zapaljujuću. Glazbenik iz Slavonskog Broda, smatra Lončar, pred sobom ima značajnu karijeru kompletnog glazbenika međunarodne reputacije koji može pomaknuti granice hrvatske glazbene scene i predstavljati njenu budućnost.

Vragolovich je album "I Am A Man" snimio početkom prošle godine u Sun studiju u američkom gradu Memphisu (u istom je studiju snimao i Tomislav Goluban), u kojem je polučio i jedan od najvećih uspjeha – plasirao se u polufinale međunarodnog Blues Challengea 2010. godine koji se održavao u najpoznatijoj blues ulici na svijetu. Svirao je kao predgrupa i pratnja Nicku Caveu, P.W. Longu, Johnnyju Winteru, Michaelu Roachu i Johnnyju Marsu, dok ga je legendarni Boško Petrović uveo u zagrebački svijet jazza i B.P. Cluba.

Vragolovicha je, kao pobjednika 1. hrvatskog blues challengea u solo kategoriji zapazio i kritičar Aleksandar Dragaš promoviravši ga kao našeg najkompletnijeg kantautora po uzoru na Dylana, Van Zandta i Neila Younga.

Cijelu recenziju SoundGuardiana pročitajte na: http://www.soundguardian.com/index.php?option=com_content&task=view&id=19450
Album Ivana Vragolovicha "I Am A Man" možete kupiti na: shop.crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved