Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
REIZDANJE ALBUMA HRVATSKA GRUDA RANKA BOBANA
13.10.2011 REIZDANJE ALBUMA HRVATSKA GRUDA RANKA BOBANA
1992. godine Croatia Records objavila je LP ploču skladatelja i pjevača Ranka Bobana pod nazivom Hrvatska gruda. Na albumu je Ranko snimio skladbe u kojima je uglazbio stihove Lucijana Kordića, Željka Kozine, Alije Alana Horića, Šite Š. Ćorića, Vlade Puljića, Antuna Branka Šimića, Maka Dizdara i Janka Bubala nastale u razdoblju od 1945. do 1975. godine.
Pjesma Hercegovina u srcu svojom emotivnošću osvojila je mnogobrojnu publiku, a Hercegovcima je postala druga himna koja se pjeva u svakoj prilici.

Croatia Records ovih je dana objavila digitalno remasterirano CD reizdanje ovog albuma.

Rusmir Agačević Rus o Ranku Bobanu:
“Poškropljen kapljicama nara, grožđa, i sunca čudesne Neretve , umiven skaskama i legendama tajanstvene Miljacke, Ranko Boban, s prijateljima kleše temelje Sarajevske pop škole, na kojima otiske ostavljaju, kako je to rekao Duško Trifunović, 'sudbonosni dječaci', Esad Arnautalić, Slobodan Kovačević, Kemal Monteno, Goran Bregović, Slobodan Vujović, Sead Lipovača, Narcis Vučina, pa i on sam… Vrijeme između sedamdesetih i osamdesetih, svjedoči kako je Boban osnivao grupe Vozdra i Metak, ali i kako iz njega svom silinom izbija samosvojna kreativnost pjesnika, skladatelja i pjevača. Mali je broj glazbenika posezao za slovima izvrsnih pjesnika. A. B. Šimić, Izet Sarajlić, Miodrag Žalica, Krešo Šego, fra Šito Ćorić, fra Lucian  Kordić, fra Janko Bubalo, samo su neka imena čije je stihove svojom glazbom Ranko Boban oplemenio. Tih godina, nema tog festivala na kojemu njegove pjesme nisu pobijeđivale.

Od Sarajevskog šlagera sezone, preko Splitskog i Opatijskog festivala, do izbora za pjesmu Eurovizije! Godine osamdeset prve, i druge, najtiražniji je autor. U izvanredno pjevljive i prepoznative melodije ponajviše ugrađuje svoje stihove, ali i pjesme svevremenog šarmera Duška Trifunovića, književnika Rusmira Agačevića i Momčila Popadića... Početkom osamdesetih, djetinjstvo ga poziva u rodnu Hercegovinu, ostavlja glazbu, te u kršu, s kozama i smokvama nastavlja živjeti…Tek, s početka devedesetih, iznova se javlja, i kao rijetke kamenčiće glazbene suhozidine, nudi svoje snove... Treba spomenuti Hercegovina u srcu, emotivnu odu, koja Hercegovcima postaje poput himne, i koja uz baladu, Sjetim se Bosne, tvore vrh Bobanovog autorskog izričaja...”

Spot za pjesmu Hercegovina u srcu iz 1992. godine možete pogledati ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=fTTT-_MVV5A

O izvođaču
Vezane vijesti
1. RANKO BOBAN - GOLD COLLECTION 24.12.2014
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved