Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BLACK COFFEE - MANEŠTRUN
27.10.2011 BLACK COFFEE - MANEŠTRUN
"Razmišljajući o našem desetom albumu, složili smo se Čićo i moja malenkost (Coffee & Black) da pokušamo sumirati sve naše glazbene kolaboracije proteklih godina i rezultat je Maneštrun", rekao je Renato Švorinić, koji uz Jadrana Dučića Čiću čini jazz sastav Black coffee.

Novi studijski album Maneštrun (Minestrone - tal. juha s povrćem) upravo je skup promišljanja o hrvatskoj kulturnoj baštini, mediteranskoj glazbi, mainstream jazzu koja su proteklih godina zaokupljali Black coffee.

Talijanski umjetnik Daniele Di Bonaventura, s kojim već neko vrijeme surađuju, pomogao im je u doticaju s mediteranskim izričajem, a s njim je ovaj jazz sastav uplovio i u međunarodne vode world music festivala. Osim autorskih pjesama Haitian cultus i La mia Terra, Daniele Di Bonaventura surađivao je i u pjesmama Jute san se zajubi i Zelena grana s tugom žuta voća. S dva ženska vokala, Tammy McCann , vrsna pjevačica iz Chicaga i Martine Thomas iz New Yorka, Black coffee je proniknuo u sfere ženskog vokalnog soula i jazza, a rezultat toga su pjesme Lush Life, E se domani i Come together.

Legenda jazza Boško Petrović utjecao je na mnoge jazz glazbenike kao što su Švorinić i Dučić. Upravo snimke s ovog albuma Satin doll, Caravan, te My funny Valentine/'Round midnight predstavljaju posljednje studijske snimke Boška Petrovića.

Black coffee je poznat po svojim suradnjama s mnogim domaćim i stranim glazbenicima, dobitnici su brojnih nagrada i Porina, a njihov Maneštrun oslobođen žanrovskih barijera pitki je jazz začinjen Mediteranom.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved