Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
IN MEMORIAM: ANA ŠTEFOK
04.11.2011 IN MEMORIAM: ANA ŠTEFOK
Jedna od najpopularnijih pjevačica zabavne glazbe 60-ih i 70-ih godina, Ana Štefok, preminula je 03.11.2011. u svom stanu u Zagrebu u 72. godini života. Počela je pjevati u crkvenom zboru, a nastavila, kao i svi ondašnji pjevači, u Prvom pljesku u zagrebačkom Varijeteu. Njezin je predivni zvonki sopran osvajao i publiku i žirije mnogobrojnih festivala zabavne glazbe bivše države,na kojima je osvajala brojne nagrade.
Prvi, veliki i značajni uspjeh postiže na tada prestižnom festivalu zabavne glazbe Zagreb 1964. godine na kojem pobjeđuje  pjesmom "Balada" (P.Gotovac-Z.Golob). Takvu izvedbu jedne pjesme ne pamte ni naši ni strani festivali. Nakon izvedbe "Balade" na bis je izašla gotovo 19 (devetnaest) puta, pa je TV prijenos festivala bio produžen za više od sat vremena. Nastupala je na gotovo svim tadašnjim festivalima: Split 1964. ("Barjak na jarbolu", R.Butina-B.Chudoba), sarajevski Vaš šlager sezone 1968. ("Naš dan je umro", S.Dimitrov), Opatijski festival 1970. ("Želim malo nježnosti i ljubavi", A. Kabiljo), Festival kajkavske popevke, Krapina 1973. ("Međimurje zeleno"), itd... Dva je desetljeća žarila i palila glazbenom scenom, te je bila česta gošća televizijskih i radijskih emisija. Zbog specifične boje glasa uspoređivali su je sa Connie Francis, slavnom pjevačicom koja je u trenutku Aninih glazbenih početaka osvajala svjetske top liste. Imale su sličan poseban zvonki timbar, a Ana je pjevala neke njene prve uspješnice ("Chitarra Romana",npr.). U dugogodišnjoj uspješnoj karijeri, kojom je, zahvaljujući njenim interpretacijama doživjela zvjezdane trenutke snimila je brojne predivne pjesame (između ostalog zabilježene i na "Zlatnoj kolekciji" u izdanju Croatia Records iz 2009. godine). Kao svjedočanstvo Aninih velikih pjevačkih kreacija ostaju njene pjesme: "Majko, nemoj plakati", "Hvala ti za ljubav", "Tebi,mama", "Ne mogu ti vjerna biti", "Varaš se, znaj", "Želim malo nježnosti i ljubavi", "Balada", "Exodus", "Gitara romana", "Da smo se ranije sreli", "Nemoj nikad reći zbogom", "Daj mi malo nade", "Golubek beli", "Doviđenja, sretan put" i druge. Za bivši je Jugoton objavila oko 25 singl ploča i albuma. Pjesme su joj pisali najpoznatiji domaći skladatelji (Kabiljo, Britvić, Nardelli, Gotovac i drugi). Slijedila je svjetske trendove popularne glazbe, a 1989. godine potpuno se povukla sa glazbene scene.

Posljednji ispraćaj Ane Štefok bit će u četvrtak 10.11.2011. godine u 11:20 sati u velikoj dvorani Krematorija na Mirogoju.

O izvođaču
Vezane vijesti
1. ANA ŠTEFOK - ZLATNA KOLEKCIJA 25.08.2009
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved