Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ŽIVOT JE SAMO MOST - VEČER POSVEĆENA KARLU METIKOŠU
21.11.2011 ŽIVOT JE SAMO MOST - VEČER POSVEĆENA KARLU METIKOŠU
Povodom 20. obljetnice smrti glazbenika i skladatelja Karla Metikoša, u subotu 10. prosinca u kazalištu Kerempuh, održat će se večer posvećena njegovu liku i djelu pod nazivom "Život je samo most". Tradicionalne prosinačke koncerte koje je Josipa Lisac redovito posvećivala svom životnom suputniku i autoru velikog dijela njezinog glazbenog opusa,  zamijenila je s večeri u kojoj će ona biti samo jedan od sudionika. Naime, upravo zbog okrugle brojke, Karla Metikoša ćemo upoznati ne samo preko pjesama koje pjeva Josipa, nego i kroz dokumentarni film o njegovu životu s naglaskom na rock fazu 60-ih godina, njegove početke i niz razgovora ljudi koji su blisko surađivali s Karlom Metikošem. Bit će zanimljivo vidjeti i Karlov video zapis iz Afrike, plesni performans na temu "Matt Collins & rock 'n' roll" u koreografiji jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja, Snježane Abramović. Svojim će promišljanjima cijeli događaj obogatiti i naša ugledna pjesnikinja Sonja Manojlović.

Neizostavan će biti i kratak nastup Josipe Lisac koja će ovog puta biti samo dio cijele priče. A "Priča" je i posebno izdanje koje će se ekskluzivno predstaviti te večeri za čiji je dizajn zaslužna tvrtka McCann Erickson. Sastoji se od memoara Karla Metikoša "Za dva kovčega slave", koji su prvi put objavljeni u Plavom vjesniku 1971. godine, "Knjige pjesama" s notnim zapisima, te dvostrukom ultimativnom kolekcijom Matt Collins. Sama "Knjiga pjesama" je notni zapis koji je pripremio Elvis Stanić, poznati jazz glazbenik, i to za klavir, gitaru i vokal te predstavlja prvi u Hrvatskoj temeljito napravljen notni zapis od 27 pjesama u izvedbi Josipe Lisac.

Zanimljivi i duhovito napisani memoari s bogatom kolekcijom slika koje prate inozemnu karijeru Karla Metikoša, notni zapisi te 40 pjesama Matt Collinsa savršena su "Priča" kroz koju ćete upoznati strastvenog zaljubljenika u rock 'n' roll.

Budite dio ekskluzive i kupite na vrijeme ulaznice za koncert "Život je samo most" u subotu, 10. prosinca s početkom u 20 sati. Limitirani broj ulaznice možete kupiti već danas po cijeni od 80,00 kn na blagajni Kerempuha.  

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved