Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA STJEPANA JERŠEKA ŠTEFA I PRIGORJE VU SRCU, POPEVKE VU DUŠI SLAVKA PAVLOVIĆA
02.12.2011 ZLATNA KOLEKCIJA STJEPANA JERŠEKA ŠTEFA I "PRIGORJE VU SRCU, POPEVKE VU DUŠI" SLAVKA PAVLOVIĆA
Kada je netko više od dva desetljeća u samom vrhu hrvatske estrade i to u onom dijelu koji se tiče naše narodne, posebice tamburaške glazbe, onda je to znak da je taj izvođač izuzetno talentiran odnosno majstor interpretacije. I još kad to svoje današnje majstorstvo, disciplinu i prije svega ljubav prema pjesmi temelji na dugogodišnjem članstvu od 1969. godine prvo u VIS "Breze", potom u ponajboljim slavonskim KUD-ovima ("Milica Križan" - Osijek, "Tomislav" - Županja, "Seljačka sloga" - Bizovac), i na pet vrlo uspješnih samostalnih albuma, onda je njegova današnja popularnost kod ljubitelja dobre narodne pjesme neupitna. Stjepan Jeršek Štef, rođenjem Slavonac, baštini širinu i toplinu duše, a zagorskim korijenima zahvaljuje čvrstinu i ustrajnost u interpretaciji svojih pjesama koje u pravilu postaju popularne već na prvo slušanje.

Zato je ovaj dvostruki Jeršekov album s čak 48 pjesama logičan slijed i rezultat njegove dugogodišnje vrlo uspješne glazbene karijere koja je rezultirala mnogobrojnim sjajnim festivalskim nastupima na kojima je u suradnji s našim vrhunskim skladateljima i aranžerima, Miroslavom Škorom, Vladimirom Smiljanićem, Aleksandrom Homokyjem, Stipom Bogutovcem i Željkom Nikolinom, iznjedrio mnogobrojne uspješnice. Sjetimo se samo: Ej berdo, berdo, Slavonec jesem, al' zagorski sin, Vozi skela, Sve poštivam, svoje uživam.

Slavko Pavlović, skladatelj, vokalni solist, tamburaš i autor prigorske himne "Prigorske sem gore list" objavio je dvostruki CD (prigorske i ljubavne) na kojem su se osim tog hita našli uspješni raniji radovi kao što su "Lijepi moj Zagreb", "Zelinski kraj", "Po skrivečki" i mnoge druge kao i neke pjesme novijeg datuma, ali i dosad neobjavljene pjesme. Oslanjajući se na glazbenu tradiciju zagrebačkog Prigorja, Slavko Pavlović desetljećima sklada i pjeva. Također već dugi niz godina surađuje s Tamburaškim orkestrom HRT-a u kojem je i solist.

Prigorsku himnu "Prigorske sam gore list" preuzmite na radio.crorec.hr

"Zlatnu kolekciju" Stjepana Jeršeka Štefa kupite na: shop.crorec.hr

kontakt: dijana.ticic@crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved