Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PRIČA - KARLO METIKOŠ / MATT COLLINS OD DANAS U PRODAJI
12.12.2011 "PRIČA" - KARLO METIKOŠ / MATT COLLINS OD DANAS U PRODAJI
Koncertom "Život je samo most", održanom u kazalištu Kerempuh protekle subote, naša glazbena diva Josipa Lisac napravila je svojevrsnu iznimku od svojih dosadašnjih koncerata posvećenih svom životnom suputniku, te se pojavila samo kao jedan od sudionika predstave, pri čemu je maestralno otpjevala skladbu "Janino ludilo" iz "Gubec bega".
Osim nje ovacije su dobili i plesači poznate koreografkinje Snježane Abramović koji su oduševili plesnom točkom na pjesmu "Magla". Iste večeri predstavljeno je i ekskluzivno izdanje "PRIČA Karlo Metikoš/Matt Collins".

PRIČA sadrži memoare Matta Collinsa pod naslovom "Za dva kovčega slave" koji su prvi put objavljeni 1971. godine u tadašnjem Plavom Vjesniku i u kojima je Karlo na vrlo zanimljiv i duhovit način opisao sve događaje koji su pratili njegovu inozemnu karijeru. Memoari su potkrijepljeni i mnoštvom fotografija iz tog razdoblja na kojima se vide brojni Karlovi idoli poput Fats Domina, Paula Anke, Dukea Ellingtona, Jerry Lee Lewisa koje je imao prilike susresti u svojoj glazbenoj karijeri.

Osim tekstualnog dijela "PRIČA" sadrži i ultimativnu kolekciju - dvostruku kompilaciju s čak 40 originalnih hitova Matta Collinsa, ali ono po čemu je "PRIČA" posebno zanimljiva je notni zapis 27 pjesama među kojima su pjesme iz prve rock opere "Gubec beg" koju su napisali Karlo Metikoš i Ivica Krajač te neke od najpoznatijih pjesama Josipe Lisac poput "Magla", "Danas sam luda", "Hir, hir, hir", "Hazarder" i druge.

Notne zapise priredio je Elvis Stanić, dobitnik nekoliko Porina na području jazz glazbe, a napisani su za klavir, gitaru i vokal. S obzirom na brojne upite mlađih naraštaja glazbenika, ovako napisani notni zapisi sigurno će dobro doći u njihovom daljnjem glazbenom razvoju.

"PRIČA" će biti predstavljena i ove subote, 17. prosinca i to u Algoritmu, Avenue Mall u Zagrebu gdje će uz nazočnost Josipe Lisac dvije skladbe iz "Knjige pjesama" odsvirati i mladi, nadareni gitarist Ivor Horvatić.

KUPI ALBUM

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved