Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
GOLD COLLECTION ALFONSA VUČERA
09.03.2012 GOLD COLLECTION ALFONSA VUČERA
Novitet u prodaji je kolekcija pjesama Alfonsa Vučera "Gold collection" koja broji 24 uspješnice nastale u razdoblju od 1960. do 1973. godine. Pijanist i kompozitor Alfons Vučer rođen je 1937. godine u Sisku, a tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je najoriginalniji i najuspješniji kompozitor zabavne muzike u Hrvatskoj. Na gotovo svakom festivalu njegove su skladbe u interpretaciji najznačajnijih pjevača toga vremena odnosile prve nagrade, a da samo spomenemo neke poput "Oči" (Gabi Novak) - Opatija 1961., "Ti nisi došao" (Gabi Novak i Lola Novaković) - Zagreb 1962., "Mirjana" (Milan Bačić) - Zagreb 1966., "Ne pitajte za nju" (B. Babarović i Crveni koralji) - Zagreb 1967., "Bar nešto za laku noć i san" (Vice Vukov) Zagreb 1969., ali i pjesmu "Andrija" koja nije nagrađena, ali je u izvedbi Ljiljane Petrović postala izuzetan hit. Uz navedene pjesme, "Gold collection" sadrži još 18 kronološki poredanih festivalskih hitova odnosno kako je to napisao urednik izdanja, Siniša Škarica, "paradigmu bogate festivalske ere u jugoslavenskoj zabavnoj glazbi."
</br>
Ovaj hrvatski Bart Bacharach, kako su Vučera nazivali zbog težnje da se otrgne lakoglazbenim notama, svojevremeno naslijeđuje Darka Kraljića na tronu kompozicije, a nakon Vučera javlja se, mlađoj generaciji puno poznatiji, Đorđe Novković koji je, fasciniram Vučerovim talentom, bio i opsjednut idejom o ekranizaciji skladateljeve biografije. Svoj je buran i tragični život Vučer skončao 1997. godine, a do eventualne Vučerove priče na TV-u, ova će nas kolekcija podsjećati na talent nesumnjivo jednog od najvećih skladatelja pop glazbe na ovim prostorima.
</br>
Urednik izdanja: Siniša Škarica

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved