Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KONCERT I PROMOCIJA POVODOM 100. OBLJETNICE ROĐENJA I 30. OBLJETNICE SMRTI IVANE LANG
17.10.2012 KONCERT I PROMOCIJA POVODOM 100. OBLJETNICE ROĐENJA I 30. OBLJETNICE SMRTI IVANE LANG
Svečani koncert u spomen na Ivanu Lang povodom 100. obljetnice rođenja i 30. obljetnice smrti hrvatske skladateljice održat će se danas u 19.30 sati u Muzeju Mimara (2. kat). Osim koncerta, publicist Zlatko Madžar predstavit će CD "Začarani klavir" pijanistice Tamare Jurkić Sviben u izdanju Croatia Records,  te notna izdanja (Hrvatsko društvo skladatelja i Muzički informativni centar KDZ) s djelima Ivane Lang.

Ivana Lang (1912.- 1982.), značajna je zagrebačka, hrvatska i europska skladateljica, klavirska pedagoginja i pijanistica. Studij klavira završila je 1937. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kompoziciju je učila privatno u Hrvatskoj i Austriji. Od 1943. godine profesorica je glasovira u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Skladala je orkestralna djela, komorna, vokalna (popijevke) i djela za harfu, jednu operu te dva baleta. Djela Ivane Lang morala bi postati i ostati poznat i neizostavni dio kako zagrebačke tako i hrvatske kulturne baštine, a time svakako i dio europske kulturne baštine.

Na koncertu nastupaju: Trio Orlando u sastavu Vladimir Krpan, Tonko Ninić i Andrej Petrač te Biserka Krčelić, Tamara Jurkić Sviben, Kristina Beck-Kukavčić, Ivan Pernicki, Vlatka Peljhan, Krešimir Popović, David Šeb, Lidija Orešković Dvorski, Ana Karuza Lovrić, Eva Kirchmayer-Bilić, gudački trio Krešimira Marmilića i drugi.

Kratak osvrt na stvaralaštvo Ivane Lang predstavit će muzikologinja - akademkinja dr. Koraljka Kos. Notno izdanje "Skladbe za klavir" Ivane Lang iz serije "Ars Croatica" izdavača Cantus predstavit će skladateljica Sanja Drakulić.

Koncert je ostvaren u suradnji sa Gradskim uredom za kulturu, prosvjetu i šport grada Zagreba, te pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved