Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
25 NAJLJEPŠIH DJEČJIH PRIČA NA 9 CD-A
15.11.2012 25 NAJLJEPŠIH DJEČJIH PRIČA NA 9 CD-A
Iza naslova Bakine priče kriju se reizdanja 25 najljepših dječjih priča na 9 CD-a po super cijeni od 49 kuna po CD-u.

Croatia Records zavirila je u svoju veliku arhivu i ponovno aktualizirala brojne naslove uz koje su mnogi od nas rasli ili ih čitali svojoj djeci. Tko se od nas "velikih" ne sjeća bajke Mačak u čizmama francuskog pisca Charlesa Perraulta ili Ružnog pačeta i Snježne kraljice Hansa Christiana Andersena? Kome majke ili bake nisu čitale Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić, odnosno pripovijetke Šuma striborova te Ribar Palunko i njegova žena? Ista je autorica napisala i roman za djecu Čudnovate zgode šegrta Hlapića, koji su za slušanje posebno prilagodili veliki skladatelj i dirigent Pero Gotovac, dok je Hlapića u stihove prebacio poznati hrvatski pisac Ivan Kušan.

Danac Hans Christian Andersen svijetu je darovao još tri prekrasne bajke - Palčica, Carevo novo ruho i Postojani kositreni vojnik. Sve tri bajke se također nalaze na jednom od CD-a Bakinih priča, a glazbu je za njih napisao i tekst u stihove pretvorio veliki kantautor Arsen Dedić. Ježevu kućicu Branka Ćopića možda je dovoljno samo započeti, a mnogi će sami znati nastaviti, pa pokušajmo: "Po šumi širom, bez staze i puta, Ježurka Ježić po vazdan luta..."

Ova kolekcija ne bi bila potpuna bez braće Grimm jer oni su, što na pogon vlastite mašte, što zapisujući narodne priče, svu djecu svijeta zadužili bajkama kao što su: Pepeljuga, Crvenkapica, Ivica i Marica, Trnoružica, Snjeguljica, Vuk i sedam kozlića. Autori glazbe koja prati priče braće Grimm među ostalima su Pero Gotovac, Nikica Kalogjera i Alfi Kabiljo.

Naravno, ne smijemo zaboraviti spomenuti Peću i vuka, simfonijsku priču skladatelja Sergeja Prokofjeva, koja se nalazi na istom CD-u kao i Sretni princ Oscara Wildea. Ako želite razveseliti svoje najmlađe, ovo je možda i najbolji način.

9 CD-a "Bakine priče" kupite u prodavaonicama Croatia Records, te na internetu: shop.crorec.hr


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved