Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
JOSIP KLIMA (VIOLINA) I VLADIMIR KRPAN (KLAVIR) IZVODE BRAHMSA, KUNCA, DEBUSSYJA I CIPRU
28.11.2012 JOSIP KLIMA (VIOLINA) I VLADIMIR KRPAN (KLAVIR) IZVODE BRAHMSA, KUNCA, DEBUSSYJA I CIPRU
Ponovno objavljivanje nosača zvuka u suvremenoj tehnologiji sa snimkama violinista Josipa Klime u suradnji s pijanistom Vladimirom Krpanom važan je kulturološki zadatak, koji Croatia Records ispunjava upravo ovim nosačem zvuka. Da se to događa neposredno nakon smrti Josipa Klime, koji je preminuo u Zagrebu 7. lipnja 2012. godine, dodatni je povod da u sjećanje prizovemo muziciranje glazbenika čija je djelatnost izuzetno obogaćivala glazbeni život Zagreba, Hrvatske, pa i mnogo šire na međunarodnom planu.

Pred nama je ponovljeno izdanje nosača zvuka na kojem je zabilježen duo Josip Klima - Vladimir Krpan s repertoarom čije su silnice bitna poveznica svjetske i hrvatske glazbene misli, od njemačkog romantičara Johannesa Brahmsa i njegove druge sonate za violinu i klavir u A-duru, op. 100, preko suptilne glazbe Sonate za violinu i klavir u g-molu francuskog impresionista Claudea Debussyja, do dvaju bisera hrvatske glazbe 20. stoljeća, antologijske Drage priče iz zbirke Mlado lišće hrvatskog 'pjesnika klavira' Božidara Kunca i Meditation sur re akademika i jednog od istaknutijih modernista hrvatske glazbe Mila Cipre. Izbor je to koji pruža široki dijapazon mogućnosti za stilski vjerno, glazbeno nadahnuto i poletno i u izvedbama tehnički suvereno muziciranje.

I doista, kada slušamo Klimu i Krpana kako u potpunom dosluhu izvode odabrana djela udahnjujući im dušu, sukladno skladateljskim estetikama, a da pri tom postižu visoku razinu zajedničkog razumijevanja i upotpunjavanja, jedino što možemo zaključiti je da ponovni izlazak pred javnost sada već davno snimljenih interpretacija ima puni smisao i zacijelo će i kod mlađih generacija naći jednako oduševljene slušatelje.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved