Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
NAJLJEPŠE LJUBAVNE PJESME GABI NOVAK
07.12.2012 NAJLJEPŠE LJUBAVNE PJESME GABI NOVAK
"U vrijeme kad je zabavna glazba bila i 'glazba' i doista 'zabavna', Arsen Dedić i Gabi Novak bili su kopče koje su spajale šansonu (iliti autorsku pjesmu primjerenu "novom dobu"), duh nove pop glazbe ali i najbolju tradiciju građanskog šlagera, šansone i canzone", započinje Zlatko Gall svoju recenziju o "Najljepšim ljubavnim pjesmama" Gabi Novak koje su početkom ovog tjedna objavljene na CD-u u izdanju Croatia Records. Riječ je o još jednom izdanju u sklopu kolekcije "The Love Collection" o kojoj više informacija možete saznati na: www.crorec.hr/lovecollection.

CD "Najljepše ljubavne pjesme" Gabi Novak, koje je odabrao i posložio Arsen Dedić, sadrži 22 pjesme među kojima su "Pusti me da spavam" (za koju Gall piše da je jedna od najboljih i najerotičnijih laganica u povijesti popularne glazbe), "Vječnost traje kratko" s pariškim štihom i pripadajućim spleenom, zatim emocijama nasaftan duet s Arsenom u "Duge, duge sate" ili izvanvremeni standardi "Ni ti, ni ja", "Vino i gitare", "Duga je noć" i "Kuća za ptice". Gall kaže da su Gabine balade "prvenstveno zbog emocionalne izvedbe i čarobnog glasa, nekoć zvonkog, a danas blago patiniranog – u sebi uvijek nosile i zrno modernosti / suvremenosti i grumen izvanvremenosti". Tu su još i pjesme "Ljubav i šala" (pobjeda na Zagrebačkom festivalu 1959. godine) i "Zagreb mi daje" sa Chansonfesta 2011. koje spajaju iznimnu pjevačku karijeru dugu čak 53 godine!

"Ovoj impresivnoj kolekciji ljubavnih brojeva antologijske kvalitete, moglo bi se mirne duše dodati još dvadesetak izvanvremenih i izvanserijskih Gabinih izvedbi trajno žarećih laganica. Skladbi koje su, baš kao i Gabin vokal, postale adrese svačije mladosti", završava Gall.

Gabi će gostovati u programu CMC televizije, u srijedu 12. prosinca u 17:30 sati. CD "Najljepše ljubavne pjesme" pronađite u prodavaonicama Croatia Records i online na: shop.crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved