Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KLAPA LUKA PLOČE PJEVA PJESME OD POPA DO JAZZA
18.12.2012 KLAPA LUKA PLOČE PJEVA PJESME OD POPA DO JAZZA
Deveteročlana klapa Luka iz Ploča, koja postoji još od davne 1981. godine, za kraj je tekuće godine objavila CD "Od popa do jazza" na koji je skupila obrade već poznatih pjesama i nove skladbe u pop, zabavnoj i jazz maniri. Prvi album klape za Croatia Records sadrži deset pjesama među kojima su "Luce mala", "Stojin na kantunu" i "Lijepa li si" koje je vrlo zanimljivo, gotovo premijerno, čuti u novom i neobičnom brzom pop aranžmanu koje je napravio voditelj klape Ivica Kaleb, a uz dodatak klapskog četveroglasja ponegdje s primjesama gospela. Na pjesmi "Javi se tovare" gostuje legendarni trogirski klapski tenor Vinko Coce, dok je glazbeni dio tradicionalnog napjeva "Bembaša" upotpunio klavirski virtuoz Matija Dedić.

Klapa Luka Ploče iza sebe ima mnoštvo osvojenih nagrada i priznanja na raznim festivalima u zemlji i inozemstvu. Na Omiškom su festivalu Pločani redoviti sudionici završnih večeri, a nagrade za prva tri mjesta podizali su čak devet puta u razdoblju od 1990. do 2010. godine. Kroz dugi niz godina klapa izvodi izvorne i novouglazbljene pjesme, obrade popularnih skladbi i surađuje s mnogim estradnim imenima.

Za sve ljubitelje klape u Zagrebu, Luka Ploče sudjelovat će na tradicionalnom, 24. Božiću u Ciboni, koji će biti održan u srijedu, 26. prosinca u KD Dražena Petrovića. Uz Pločane, pjevat će i Sanja Doležal, Ivan Mikulić, Stanko Šarić, Anja Šovagović i drugi.

Pjesmu "Luce mala" u izvedbi klape Luka Ploče i Sinanom Alimanovićem na klaviru preuzmite na: radio.crorec.hr, a album kupite na: shop.crorec.hr ili iTunes.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved