Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA BOGATIJA ZA JOŠ DVA DRAGULJA - DUŠANA JAKŠIĆA I LOLU NOVAKOVIĆ
18.06.2013 ZLATNA KOLEKCIJA BOGATIJA ZA JOŠ DVA DRAGULJA - DUŠANA JAKŠIĆA I LOLU NOVAKOVIĆ
Edicija Croatia Recordsa "Zlatna kolekcija" obogaćena je za još dva dvostruka CD izdanja. Riječ je o kolekcijama Dušana Jakšića i Lole Novaković, nezaboravnim glasovima 60-ih godina prošlog stoljeća. Ova dva izdanja vrijedni su dokumenti o povijesti popularne glazbe u Hrvatskoj i široj regiji.

Kolekcija Dušana Jakšića sadrži 30 pjesama jednog od najpopularnijih pjevača na području bivše države. Jakšić, glumac i pjevač zabavne muzike (Karlovac, 5. lipnja 1927.) proslavio se interpretacijom romansi i zabavnih melodija te se svojim ugodnim baritonom i lijepom pojavom uvrstio krajem pedesetih u najpopularnije predstavnike jugoslavenske zabavne muzike. Nastupao je i u mnogim mjuziklima. Jakšić je snimio brojne gramofonske ploče, lansirao pjesme (Marina, Marinika, Ja sam vjetar, Jesenja elegija, Zašto nisi došla, Čuvajte ljubav), ogledao se kao kompozitor (Julijana, Otišla si s lastama, Čerge, Beograde) i pisac tekstova (Kada dođe dan, Čuvajte ljubav).

Lola (Zorana) Novaković, pjevačica zabavne muzike (Beograd, 25. travnja 1935.) muziku je studirala na Muzičkoj akademiji u Beogradu i ondje je 1953. započela pjevačku karijeru sa Džez orkestrom Radio Beograda. Svojom prvom pločom "Babalu" afirmirala se kod publike, ali joj široku popularnost donose ploče "Ostavljaš me samu" i "Djeca Pireja". Njen topao i zvonki glas te proćućena interpretacija uzdigli su je među prve jugoslavenske interprete zabavne muzike te je na jugoslavenskim festivalima osvojila niz prvih nagrada (Opatija 58 i 63, Zagreb 61 i 62, Festival JNA 69 i 70, Beogradsko proleće 70, 71 i 73, Zlatni mikrofon 61, Melodija godine 66). Bila je jugoslavenska predstavnica na Euroviziji 62 u Luksemburgu, a 1963. u Rimu na festivalu Roma canta bila je pobjednica. Gostovala je u više europskih zemalja, u Japanu i Libanonu. Najpoznatije su joj interpretacije: "Kućica u cveću", "Jednom u gradu ko zna kom", "Svitanje", "Ti nisi došao", "Duga, topla noć", "Kap veselja", "Ne pali svetla u sumrak", "Četiri fontane".

Lola Novaković nedvojbeno je vladala zabavnom glazbom tijekom 60-ih godina i za vrijeme dugododišnje pjevačke karijere ostavila nezaboravne interpretacije od kojih je 35 uvršteno na "Zlatnu kolekciju".

Izvor: bilješke Siniše Škarice na omotima izdanja

Albume kupite na: shop.crorec.hr i iTunes.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved