Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
POZNATI HRVATSKI SAKSOFONIST NIKOLA FABIJANIĆ OBJAVIO ALBUM PLAYTIME
19.07.2013 POZNATI HRVATSKI SAKSOFONIST NIKOLA FABIJANIĆ OBJAVIO ALBUM "PLAYTIME"
Nikola Fabijanić, poznati hrvatski saksofonist, objavio je album "Playtime" na kojem se nalazi 9 skladbi domaćih i svjetskih skladatelja. Album otvaraju tri skladbe Pierrea Maxa Duboisa, nastavljaju ga dvije skladbe domaćih skladatelja Ivane Kiš i Gordana Tudora, a zatvaraju tri skladbe Takashija Yoshimatsua i jedna Claudea Debussyja. Nikoli Fabijaniću su se na albumu pridružili i Linda Mravunac Fabijanić (glasovir, čembalo) te Krešimir Bedek (gitara). Dizajn albuma potpisuje Karlo Kazinoti.

Nikola Fabijanić je diplomirao i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. D. Sremeca. Usavršavao se kod renomiranih svjetskih saksofonista.
Održao je niz solističkih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Uspješno je nastupao kao solist Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Simfonijskog puhačkog orkestra HV-e, Simfonijskog puhačkog orkestra HRM-e, orkestra Gaudeamus, Windstrings itd. Na  Muzičkom biennalu 2005. godine nastupio je kao solist uz Art Ensemble NRW iz Njemačke. Dobitnik je Rektorove nagrade za ak. god. 1996-1997, a iste je godine postao dobitnikom Yamaha Music Foundation of Europe. Laureat je međunarodnog natjecanja Giulio Viozzi 1999. godine, a godinu dana kasnije dobitnik je nagrade Zagrebačke filharmonije i American Expressa za najboljeg mladog glazbenika. Prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Alpe-Dunav-Jadran osvojio je 2003. godine. U Križevcima je 2005. godine održao seminar za saksofoniste u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Dobitnik je nagrade «Darko Lukić» u sezoni 2003/2004. Surađuje s orkestrima Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog narodnog kazališta, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i ansamblom Cantus. Svoj prvi CD «Portreti» izdao je 2007. godine. Zaposlen je u GŠ Pavla Markovca u Zagrebu gdje vrlo uspješno vodi klasu saksofona. Član je Papandopulo kvarteta kojeg još čine Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak.

Album kupite u svim glazbenim trgovinama, na webshopu http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZVODJAC_ID=740343&IZDANJE_ID=740344

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved