Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI CD PAVLA MAŠIĆA I ANTE KNEŠAUREKA 100% BACH - JOHANN SEBASTIAN BACH - SKLADBE ZA ORGULJE
05.11.2013 U PRODAJI CD PAVLA MAŠIĆA I ANTE KNEŠAUREKA "100% BACH - JOHANN SEBASTIAN BACH - SKLADBE ZA ORGULJE"
Orguljaš i čembalist te jedan od najafirmiranijih hrvatskih glazbenih umjetnika mlade generacije, Pavao Mašić i orguljaš, skladatelj i jedan od najistaknutijih umjetnika na hrvatskoj orguljaškoj sceni, Ante Knešaurek, objavili su album "100% Bach - Johann Sebastian Bach - skladbe za orgulje".

Na CD-u se nalaze sljedeće skladbe: "Preludij i fuga u G-duru, BWV 541", "Schmücke dich, o liebe Seele, BWV 654", "Herr Jesu Christ, dich zu uns wend, BWV 655", "Fuga u g-molu, BWV 578", "Fuga u G-duru (Gigue), BWV 577", "Preludij i fuga u a-molu, BWV 543", "Erbarm' dich mein, o Herre Gott, BWV 721" te "Preludij i fuga u e-molu, BWV 548". Album je sniman u župnoj crkvi sv. Marka ev. na Gornjem gradu u Zagrebu, na orguljama Wolfganga Eisenbartha.

"Još jedan album Bachove orguljske glazbe..." zasigurno će dio glazbene publike pomisliti kada im se ovaj CD nađe u rukama. Iako istinita, ova tvrdnja nosi u sebi i mnogo toga posebnoga, određeni pečat individualnog iz više razloga. Prvi od njih svakako je instrument na kojemu je album sniman, nove orgulje kojima je ovo prvo predstavljanje na zvučnom mediju. Također, izbor repertoara nije slučajan, već nam je ovim albumom bila namjera dokumentirati tek jedan, kraći isječak iz ciklusa integralne izvedbe orguljskog opusa J. S. Bacha izvedenog u razdoblju 2010. – 2012. u 17 recitala, ujedno i prvog takvog, ambiciozno zamišljenog pothvata u hrvatskim okvirima. Upravo iz toga razloga, program albuma i po trajanju i po izboru skladbi zapravo odgovara načinu na koji su pojedinačni koncerti ciklusa bili koncipirani: predstaviti raznovrsnost Bachova skladateljskog jezika kroz raznoliki, a izbalansirani izbor skladbi kojim smo htjeli naslutiti mnogo više od ustaljenih i generalnih predodžbi o tom velikom skladatelju. U tom smislu, pokušali smo na ovom albumu izbjeći one "najpoznatije" i "najslušanije" Bachove skladbe, te izborom manje poznatih djela (svih redom remek-djela!) odškrinuti vrata u svijet Bachove glazbe na neki drugi način", napisao je Pavao Mašić.

Album kupite na:
http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=750513, itunes.apple.com/us/album/id735165115,
a preslušajte na: http://www.deezer.com/album/7083843

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved