Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PREDSTAVLJENA KOMPILACIJA PJESMA NAD PJESMAMA
20.11.2013 PREDSTAVLJENA KOMPILACIJA "PJESMA NAD PJESMAMA"
U ugodnoj atmosferi Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu, danas u 12 sati predstavljena je kompilacija "Pjesma nad pjesmama" po izboru sastava VIS "Jukić" u izdanju Croatia Recordsa, Cro sacra i Katoličkog radija te Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko.

Kompilacija "Pjesma nad pjesmama" okupila je neke od najboljih domaćih pjevača koji su pod vještim vodstvom Ante Gele, kao glavnog glazbenog kreatora, otpjevali pjesme koje će na ovom izdanju i u novim aranžmanima dati novi život pjesmama od kojih se neke mogu čuti u crkvama. Prema riječima Ante Gele, naslovna pjesma bila je interpretatorski dosta teška, a čast da ju otpjeva dobila je Tereza Kesovija. Osim Tereze, ovom projektu su se priključili i: Nina Badrić, Ivan Mikulić, Željko Bebek, Kemal Monteno, Doris Dragović, Zorica Kondža, Vanna, Anto Kovačić te sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac koja je svesrdno pomagala u realizaciji cijelog projekta.

Zadovoljni objavljivanjem ovog izdanja, pjevači, te realizatori Ante Gelo, Lidija Samardžija, Slavko Nedić, ali i predsjednik Udruge Vine Mihaljević prema čijoj ideji je i nastao cijeli projekt, predstavili su hvalevrijednu kompilaciju koja će za širu publiku tek značiti put otkrivanja.

VIS "Jukić" jedan je do rijetkih sastava koji djeluje neprekidno od 1969. i koji njeguje duhovnu glazbu. Ime je dobio po fra Ivanu Franji Jukiću, bosanskom franjevcu, pjesniku, publicistu, književniku, kulturnom, znanstvenom i političkom djelatniku. Jedan od osnivača bio je i fra Šimun Šito Ćorić, pjesnik, esejist, dramski pisac, skladatelj i kantautor koji se i danas aktivno bavi glazbom, te je objavio više od petnaest albuma duhovne glazbe te nekoliko mjuzikala.Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved