Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
L.I.P.E. OBJAVILE CD ...JEDNOM DAVNO, KAO I DANAS...
29.11.2013 L.I.P.E. OBJAVILE CD ...JEDNOM DAVNO, KAO I DANAS...
CD izdanje L.I.P.E. "...jednom davno, kao i danas..." s osam pjesama pojavio se na policama trgovina Croatia Recordsa.
Ovim izdanjem ansambl Lipe obilježava 21 godinu djelovanja, a želja im je da urbanom audio, art & video produkcijom tradicijsku glazbu približe što široj publici, a posebno mlađim naraštajima kod kojih nastoje probuditi želju za istraživanjem izvorne folklorne pjesme.

Glazbene obrade za ansambl je napisao Dražen Kurilovčan, glazbeni producent je Dalibor Paurić, omotnicu CD-a je idejno oblikovao Zdenko Bašić koji je zaslužan i za spot za pjesmu "Zorja, moja zorja", singlom kojim je najavljeno ovo izdanje.

Projekt je osmislila i vodi Margareta Horžić koja o projektu govori: "Imamo jedan poseban odnos prema folklornoj glazbi i doživljavamo je kao nešto što treba čuvati, ali i razvijati. Projektom L.I.P.E. prikazujemo tradiciju u novom, modernijem ruhu. Starijim poklonicima folklora smo pokazali da tradicija uvijek ostaje, što izvedbom, što harmonijom ono što jest, te da će im uvijek i u ovom modernom ruhu pobuditi nostalgiju i sjećanja." - L.I.P.E. Ponosne smo i sretne što je ovako jedan zahtjevan projekt kao što su L.I.P.E. uspješno završen i što je uspio okupiti ovako talentirane glazbenike i umjetnike."

Lipe su postavile visoke kriterije u amaterskoj glazbi. Iznenađuju kvalitetom i raznolikošću repertoara, a svojim idejama i energijom osvajaju slušatelje. Pjesme sa ovog CD-a ansambl će premijerno izvesti na koncertu u subotu, 30. studenoga 2013. u Domu Ina rafinerije nafte u Sisku s početkom u 19,30 sati.

CD izdanje možete kupiti u trgovinama Croatia Records ili online putem web trgovine: http://goo.gl/aA1DMe,  iTunes-a: http://goo.gl/oMCJO7 .
Album preslušajte na Deezer servisu:  http://goo.gl/CwztU4,  a spot "Zorja, moja zorja" pogledajte na You Tube kanalu: http://goo.gl/NnhCNX

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved