Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ROKAMBOL USPJEŠAN I NA GLAZBENOJ SCENI
19.12.2013 ROKAMBOL USPJEŠAN I NA GLAZBENOJ SCENI
Kantautor i glumac Nikša Marinović koji je pod umjetničkim imenom Rokambol nedavno objavio album Zajedno ima razloga za zadovoljstvo. U glazbenim krugovima hvaljen te od struke ocijenjen najvišim ocijenama Rokambolov album Zajedno je i prema časopisu Rolling Stone uvršten među deset najboljih albuma ove godine.

"Nakon prvog preslušavanja albuma vjerojatno će svima u uhu ostati skladba "Za nas", ali će pomni slušatelj uspjeti i uočiti cijeli spektar različitih utjecaja koje je Rokambol uspio spojiti u jedno izdanje. Već sam rekao da ima tu Franz Ferdinanda, bossanove i latino glazbe, ali to je tek dijelić repertoara koji nam je ovdje ponuđen jer poigravanje s elektronikom kroz pop glazbu uz akustične momente daje albumu jačinu, ponajprije zbog odličnog osjećaja za melodiju. Tako se album sluša i sluša, te svakim novim preslušavanjem otkriva mnoge nove stvari. Akustična "Varalica" je lagani latino jazz, "Roza" je pravi indie pop hit, o pjesmi "Za nas" više ne treba pričati, "Poglavica Lacrimessa" se vraća u bossanovu koju Batida nikako nije uspjela pogoditi, "Krajiška" je sanjiva balada s vrlo zanimljivim finalom, "Djevojka u crno bijelom kaputu" je tribute Novom valu (Film, Azra, Animatori, Aerodrom...), "Hoboji" zvuči kao da su se Pipsi spojili s bendom Boa, psihodeličnu "I danas ko jučer" bi mogli staviti u sferu The Flaming Lipsa, "Slike" je povratak laganijim akustičnim temama, dok je završetak pripao skaldbi "Još jedan susret previše" koja lijepo zaokružuje cjelinu imena "Zajedno".

Muzika, Siniša Miklaužić

Osim odličnog albuma, Nikša Marinović je uspio snimiti i čak šest spotova za singlove koje je pažljivo puštao u eter: Za nas, Poglavica Lacrimessa, Roza, Krajiška, Djevojka u crno bijelom kaputu, a najnoviji spot napravljen je za aktualni singl Još jedan susret previše u režiji Filipa Mojzeša.

Album "Zajedno" kupite na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=749939) i iTunesima (https://itunes.apple.com/us/album/zajedno/id732801836), te preslušajte na Deezeru (http://www.deezer.com/album/7083833).

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved