Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
VIŠNJA MAŽURAN U EDICIJI VELIKI HRVATSKI INTERPRETI
26.03.2014 VIŠNJA MAŽURAN U EDICIJI „VELIKI HRVATSKI INTERPRETI“
Novo izdanje u sklopu edicije "Veliki hrvatski interpreti" dvostruki je album proslavljene hrvatske čembalistice Višnje Mažuran. Neumorna hrvatska čembalistička zvijezda i glazbeni virtuoz Višnja Mažuran iza sebe ima karijeru koja se proteže kroz gotovo pet desetljeća, a broj odsviranih koncerata približava se brojci od dvije tisuće sedamsto nastupa.

Preko trideset godina djelovala je sa Zagrebačkim solistima kao solistica i continuo čembalistica, te s njima proputovala svih pet kontinenata. Nastupila je u najjačim svjetskim središtima, gdje posebno treba izdvojiti Paris (Salle Pleyel), Washington (Kennedy Center), Toronto (Eaton Centar), Madrid (Teatro Real) i Salzburg (Mozarteum), a partneri u Bachovim trostrukim koncertima bili su joj među mnogima i Henryk Szering, Felix Ayo, Pavel Vernikov, James Galway i Irena Grafenauer.

Višnja Mažuran višestruko je nagrađivana za svoje umjetničke domete (Trnina, Lukačić, Orlando, Nazor, Nagrada grada Zagreba, Kantor), a 2006. godine primila je i predsjedničko odlikovanje za doprinos u kulturi, Danicu hrvatsku s likom Marka Marulića. Na Glazbenoj akademiji u Zagrebu utemeljila je katedru za čembalo i osmislila plan i program studija.

Na prvom CD-u albuma "Veliki hrvatski interpreti – Višnja Mažuran" nalazi se sedam odabranih stavaka iz zbirke suita "Pieces de Clavecin" Françoisa Couperina, četiri stavka iz "Suite u e-molu" Jeana Philipe Rameaua, sedam "Preludija i fuga" Johann Sebastian Bacha te pet fuga iz Bachova monumentalnog djela "Umjetnost fuge". Drugi CD sadrži tri ranoklasična koncerta: "Koncert za čembalo i gudače u F-duru" i "Koncert u G-duru" Josepha Haydna, te "Koncert za klavir i orkestar u A-duru" Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Album "Veliki hrvatski interpreti – Višnja Mažuran" nabavite u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i u webshopu (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=766459).


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved