Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI ZLATNA KOLEKCIJA BETI JURKOVIĆ
22.05.2014 U PRODAJI "ZLATNA KOLEKCIJA" BETI JURKOVIĆ
Bogata glazbena karijera Beti Jurković zaokružena je "Zlatnom kolekcijom" njezinih najvećih hitova u izdanju Croatia Recordsa. Na posebnom dvostrukom izdanju nalazi se ukupno 50 pjesama ove vrsne izvođačice nastalih i objavljenih tijekom pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina.

Rođena Opatijka, Beti Jurković vrhunska je solistica zabavne glazbe koja je svoju karijeru počela graditi u pedesetim godinama prošlog stoljeća u Sloveniji i Hrvatskoj na dva različita jezika. Dobitnica je brojnih nagrada na festivalima Slovenske popevke, a na drugom festivalu osvojila je sve tri nagrade publike, nešto što nijednom izvođaču nije pošlo za rukom ni prije ni poslije nje. Jedna od prvih hrvatskih pjesama koju je pjevala na opatijskim festivalima bila je "Autobus Calypso" s Ivom Robićem i Markom Novoselom 1959. godine. Od 1960. godine zbog udaje živi u Zagrebu i nastupa po zagrebačkim festivalima s hrvatskim pjesmama, među kojima svakako treba istaknuti Kuntarićevu "Ninu" (1960.), "Oglas" Alfija Kabilja i Arsena Dedića (1962.) i vlastitu skladbu "Ljuljačka" (1965.). Veliki uspjeh s više od stotinu tisuća prodanih ploča postigla je u Jugotonu s pjesmama "Kazačok" i "Jedna gitara, bezbroj divnih snova" (1969.). Najveći uspjeh na Melodijama Istre i Kvarnera postigla je s vlastitom skladbom na stihove Drage Gervaisa "Barke faren" 1969. godine.

Beti Jurković paralelno je izgradila bogatu karijeru na hrvatskom i slovenskom jeziku. "Zlatna kolekcija" najvećih hitova kroz odabranih 50 pjesama na 2 CD-a savršeno uokviruje njezin glazbeni rad na hrvatskom jeziku. Uz već spomenute pjesme, svakako još treba istaknuti Lentićev "Jesenji Dažd" (1963.), duet s Đorđem Marjanovićem "Kaštelanske balature" (1965.), suradnje s Alfijem Kabiljom "Svemu dođe kraj" (1967.) i "Prije ili kasnije" (1971.), vlastitu "Ljubav stvara čuda" (1969.), te brojne druge.

"Zlatna kolekcija" Beti Jurković savršen je vremeplov u zlatno doba festivala zabavne glazbe. Možete je nabaviti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, webshopu (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=773103), na iTunesu (https://itunes.apple.com/us/album/id879588035) i Amazonu (http://www.amazon.com/gp/product/B00KH1STK0), te je preslušati na Deezeru (http://www.deezer.com/album/7808450).


O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved