Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI JE CD LJERKE OČIĆ ZVUCI HRVATSKIH POVIJESNIH ORGULJA vol.2 - KLASICIZAM
09.09.2014 U PRODAJI JE CD LJERKE OČIĆ "ZVUCI HRVATSKIH POVIJESNIH ORGULJA vol.2 - KLASICIZAM"
Od danas je u prodaji još jedno vrijedno klasično izdanje "Zvuci hrvatskih povijesnih orgulja vol.2 - Klasicizam" jedne od najistaknutijih hrvatskih glazbenih umjetnica, Ljerke Očić.

Ovaj CD donosi izbor skladbi uglavnom anonimnih autora s kraja 18. i početka  19. stoljeća. Skladbe su pronađene u arhivima samostana i muzeja, od sjevera do juga Hrvatske. Odlikuju ih manire galantnog stila, odnosno klasicizma, a  usporedive su s onima, nastalima u istom razdoblju na području Italije ili pak Austrije. Prvih šest skladbi izabrane su iz zbirke “Orguljska baština grada Korčule“ (ostavština obitelji Boschi), iduće tri su uvrštene kao dio nedavnog istraživanja  bogatog arhiva Samostana Male braće u Dubrovniku, te su na ovom nosaču zvuka i po prvi puta predstavljene slušateljstvu. Slijedi pet jednostavačnih "Sonata" te "Pastorella" galantnog stila sjevernog dijela Hrvatske te na kraju skladba "Partita in a", Josepha Haydna.

"Ovaj ciklus nosača zvuka zamišljen je kao mala kronika hrvatske orguljske tradicije, svjedočanstvo o nasušnoj potrebi žitelja ove zemlje za glazbom koja je kroz povijest svakodnevno živjela i rasprostirala se sakralnim prostorima izuzetne ljepote. Ovaj ciklus je smišljen kao "hommage" regionalnim osobinama, školama i radionicama, njihovim različitostima, a istovremeno i suptilnim vrlinama, koje svojom individualnom estetikom ocrtavaju ugođaj minulog vremena, a istovremeno  zvukovnom vibracijom povezuju prošlost sa sadašnjošću", napisala je Ljerka Očić.

Riječ je o nastavku ciklusa CD-ova "Zvuci hrvatskih povijesnih orgulja" koju je Ljerka Očić započela suradnjom s Lidijom Horvat Dunjko na albumu "Johann Sebastian Bach - Knjižica za Annu Magdalenu Bach (1725.) - izbor".

Album kupite na:

http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=784995
http://itunes.apple.com/us/album/id915444663
http://deezer.com/fr/music/album/listen-8538053
http://amazon.com/HRVATSKIH-POVIJESNIH-ORGULJA-History-Croatian/dp/B00NENJ3ZS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1410182197&sr=8-1&keywords=LJERKA+OCIC


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved