Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
MIRKO ŠVENDA ŽIGA - OBITELJSKI ALBUM
30.09.2014 MIRKO ŠVENDA ŽIGA - OBITELJSKI ALBUM
Mirko Švenda Žiga, kojeg mnogi zovu međimurski slavuj zbog njegovog osebujnog tenora, u zadnjih je nekoliko godina objavio više nego uspješne albume s pjesmama u kojima je koristio etno motive kako međimurske tako i tradicijske glazbene baštine iz cijele Hrvatske. Radi se o albumima "Konkretno", "Cvetno protuletje" i "Pleh, struja, žica" koji su svojom koncepcijom i Žiginom besprijekornom izvedbom pronijeli etno zvuk i kajkavštinu hvatskog sjevera u sve krajeve zemlje, a i šire.

Ponukan time, te iskustvom koje je stekao na mnogobrojnim nastupima i koncertima, Žiga je odlučio snimiti album pop pjesama s određenom tematikom koja povezuje sve pjesme. Radi se o nekim dobro znanim pjesmama, a neke ćemo imati priliku čuti po prvi put, a svih 12 (koliko ih se nalazi na albumu), pjevaju o obitelji, odnosno o pojedinom članu obitelji.

Žiga je ovaj album snimio kao osobni iskaz poštovanja prema obitelji koja je za njega temelj postojanja. Na albumu se Žiga uz štokavštinu, okušao i u čaavskom dijalektu u dvije pjesme, "Pismo ćali" i "Dida moj" za koje je mentor bio Šibenčanin Toni Eterović, glazbeni producent albuma. Suradnja s Tonijem rezultirala je odličnom produkcijom, punom energije i bogatstava zvuka. Na albumu se nalazi i sevdalinka "Tebi majko misli lete", ali i Thompsonova "Sine moj", Dujmićeva "Sestrice", Dedićeva "Dida moj", Eterovićeva "Brate moj" (koju je Žiga izveo na nedavno održanom festivalu u Požegi), a prvi singl koji od danas možete poslušati u radijskim programima je poznata talijanska pjesma "Mamma son tanto felice", a za svoju je verziju Žiga napisao tekst pa se na albumu ta pjesma zove jednostavno "Mama".

U tijeku je snimanje video materijala za spot koji ćemo moći vidjeti za desteak dana kad će se album pojaviti na tržištu. Pjesmu "Mama" poslušajte danas u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju, a od sutra ujutro preuzmite u Download zoni Croatia Recordsa: http://singlovi.crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved