Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KLAPA PINGUENTUM SLAVI 20. OBLJETNICU ALBUMOM U MOM KRAJU
23.10.2014 KLAPA PINGUENTUM SLAVI 20. OBLJETNICU ALBUMOM "U MOM KRAJU"
Najpoznatija i najuspješnija istarska klapa svih vremena, klapa Pinguentum iz Buzeta, u subotu, 25. listopada proslavit će svoj 20. rođendan tradicionalnim koncertom "Pinguentum i prijatelji". Klapa koja je dobila ime po antičkom nazivu grada Buzeta, prva je istarska klapa koja je pobijedila na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu (2013.), osvojila omiški Superfinale (2011.), ponijela nagradu za najbolje debitante (2008.), te rekordni broj puta slavila na Festivalu istarskih klapa.

Povodom ove velike obljetnice, klapa Pinguentum objavila je i prvi album pod nazivom "U mom kraju" na kojem se nalaze isključivo a capella izvedbe s kojima je klapa osvajala spomenute nagrade - 26 tradicionalnih napjeva iz Dalmacije, Primorja i Istre, te skladane klapske pjesme.

Klapa Pinguentum osnovana je 1994. u sklopu Glazbenog društva Sokol. Klapa pod vodstvom Sanjina Radovića, i današnjeg voditelja klape, djeluje do 1997. Nakon punih osam godina, 2005., ponovno se okupljaju i djeluju u današnjem sastavu: Aleksandar Pavletić, Dragan Markežić, Mikele Presele, Igor Jermaniš, Sanjin Radović, Nenad Medica i Sandro Drašćić.

CD "U mom kraju" sniman je na Hrvatskom radiju Pula pod paskom snimatelja Alda Špade. Miks i mastering albuma radio je Ivan Popeskić, dok je glazbeni producent albuma Sveto Popović. Dizajn albuma napravila je Meri Vivoda, a na naslovnici albuma je umjetnička fotografija Harija Ivančića "Zemlja". Promotivni koncert klape Pinguentum održat će se u subotu, 25. listopada u buzetskom Narodnom domu s početkom u 19 sati. Gost koncerta je klapa Armorin iz Zagreba.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved