Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BERISLAV ANTICA - FRAGMENTI
12.11.2014 BERISLAV ANTICA - FRAGMENTI
Saksofonist Berislav Antica objavio je album "Fragmenti", a djela za saksofon na ovom albumu čine neku vrstu glazbenog dnevnika koji otkriva djelić posebnog svijeta suvremene glazbe za saksofon hrvatskih skladatelja. Zahvaljujući recentnim izdanjima, vrsnim mladim saksofonistima i sve češćoj suradnji između skladatelja i interpreta, saksofonski repertoar hrvatskih skladatelja poprimio je nove obrise.

Upravo je sprega skladatelj-interpret bila temeljem za nastanak središnjeg djela ovoga CD-a, "Devet fragmenata" Zorana Šćekića, inspiriranog tradicijskim napjevom s otoka Hvara. Uz ovu praizvedbu, prvi put se na nosaču zvuka nalaze i saksofonska inačica "Fantazij" Dalibora Bukvića te Passamezzo Marka Ruždjaka. Izbor upotpunjuju "Tri stavka" za alt saksofon Branka Lazarina i "Le Sens" Berislava Šipuša, danas već repertoarno djelo zahtjevnijih saksofonističkih koncertnih programa.

Saksofonist Berislav Antica svestran je glazbenik koji je u dosadašnjoj glazbeničkoj karijeri istovremeno bio aktivan na gotovo svim poljima tzv. ozbiljne glazbe, ali i različitim žanrovima popularne glazbe kao multiinstrumentalist. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a na usavršavanju je bio u Parizu gdje je surađivao s brojnim glazbenicima. Sudjelovao je na nekoliko međunarodnih saksofonističkih natjecanja (Slovenija, Poljska, Njemačka) te pohađao brojne seminare i majstorske radionice kod nekih od najznačajnijih saksofonista i pedagoga.

Album "Fragmenti" producirao je Branko Nikolić, a sve je snimljeno u crkvi sv. Križa u Zagrebu u srpnju 2014. godine. Urednica izdanja je Karolina Rugle.

Album možete kupiti na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=790489), iTunesima (http://itunes.apple.com/us/album/id935139518), Amazonu (http://www.amazon.com/FRAGMENTS-FRAGMENTI-BERISLAV-ANTICA/dp/B00PIPTZ1M/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1415797077&sr=8-1&keywords=berislav+antica) te ga možete preslušati na Deezeru (http://www.deezer.com/album/9020921)


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved