Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
IVO MAČEK - SKLADATELJ I INTERPRET
03.12.2014 IVO MAČEK - SKLADATELJ I INTERPRET
Croatia Records predstavlja izvedbe i skladbe Iva Mačeka koje su pohranjene u Arhivu HRT-a, a koje su objavljene na dvostrukom CD-u povodom obilježavanja 100. obljetnice Mačekova rođenja.

Akademik Ivo Maček bio je jedan od predstavnika tzv. zagrebačke pijanističke škole, a bio je istaknuti pijanist, skladatelj, pedagog i redaktor. Maček je svoje glazbeno obrazovanje počeo stjecati 1922. godine kod Vjekoslava Rosenberga-Ružića, a kod njega je kasnije upisao i glasovir u Nižoj glazbenoj školi u Zagrebu. Diplomirao je glasovir 1934. godine, nakon čega je nastavio privatno studirati kod Svetislava Stančića. U Parizu se 1939. godine usavršavao kod francuskog pijanista Alfreda-Denisa Cortota.

Pijanist Ivo Maček odgojen je na tradiciji njemačke i francuske pijanističke škole, a izbjegavao je svaki pokušaj da putem jeftinog i površnog virtuoziteta izazove priznanje publike. Nastojao je umjetničko djelo oživjeti u što većoj mjeri onako kako ga je njegov autor zamišljao. Njegove solističke izvedbe Božidara Kunca, Johannesa Brahmsa i Maxa Rogera na ovim nosačima zvuka potvrđuju da je bio profinjen interpret precizne i pregledne izvedbe te diskretnog i nenametljivog stila.

Tijekom svoje karijere Maček je nastupao diljem Hrvatske i bivše Jugoslavije, a tijekom solističkih koncerata u inozemstvu redovito je izvodio i djela hrvatskih skladatelja poput njemu posvećenih "Šest bagatela" Božidara Kunca.

Dvostruki album "Ivo Maček - Skladatelj i interpret" možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=796145) te iTunesima (https://itunes.apple.com/us/album/id944222625), a možete ga poslušati i na Deezeru (http://www.deezer.com/album/9201689)

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved