Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
GOSPEL DUO OBJAVILI CD S CRNAČKIM DUHOVNIM I GOSPEL PJESMAMA THIS WORLD IS NOT MY HOME
05.12.2014 GOSPEL DUO OBJAVILI CD S CRNAČKIM DUHOVNIM I GOSPELOM PJESMAMA "THIS WORLD IS NOT MY HOME"
Ljiljana Šišeta-Vrbančić, mezzosopran i Oliver Vrbančić, piano ujedinjeni kao Gospel Duo snimili su poznate crnačke duhovne i gospel pjesme na CD izdanju pod naslovom "This World Is Not My Home". Ovo izdanje sadrži 14 pjesama, svjetski poznatih naslova poput "Joshua Fit The Battle Of Jerico", "Swing Low", "Sweet Chariot" i "Sometimes I Feel Like A Motherless Child". Uz tradicionalne napjeve na izdanju se nalaze i autorske skladbe kao što su "Bridge Over Troubled Water" Paula Simona, "Come Sunday" Dukea Ellingtona, a Oliver Vrbančić potpisuje "Oliver's Gospel Blues".

Mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić rođena je u Zadru, a u Zagrebu je učila solo pjevanje kod prof. Mladena Katanića. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je studij solo pjevanja u klasi prof. Ljiljane Molnar-Talajić. Po završetku studija u Zagrebu, upisuje se na Universität u Grazu, gdje je diplomirala Jazz pjevanje te stekla titulu Mag. Art. studirajući kod proslavljenih jazz umjetnika iz SAD-a (Andy Bey, Mark Murphy, Sheila Jordan Jay Clayton i Michele Hendrix). Klasično pjevanje dalje usavršava u klasi prof. Mary Frances Lubahn, te je u Grazu takodjer stekla diplomu na odjelu za klasično pjevanje (pedagoški smjer). Ponajviše održava solističke koncerte sa svojim suprugom, pijanistom Oliverom Vrbančićem.

Pijanist Oliver Vrbančić rođen je 1964. g. u Šibeniku. Nakon završetka srednje glazbene škole u Zadru, u klasi mr. Zlate Eterović, upisao je studij glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i diplomirao u klasi prof. Pavice Gvozdić. Dobitnik je prve nagrade na natjecanju učenika i studenata glazbe u Varaždinu 1987. g. Po završetku zagrebačke muzičke akademije upisuje Universität u Grazu odjel za jazz glasovir. Studij je završio te stekao titulu Mag. Art. u klasi prof. Haralda Neuwirtha.

Ljiljana i Oliver su u svojim glazbeničkim karijerama nastupali s mnogim  zborovima, ansamblima i orkestrima. Dugi niz godina na koncertima izvode crnačku duhovnu glazbu i Gospel. Održavali su jazz i gospel seminare u Italiji i u Austriji u kojoj nastupaju i djeluju pod imenom Gospel Duo Graz. Supružnici Vrbančić se uz glazbenu reprodukciju bave i pedagoškim radom..

O svojoj ljubavi prema crnačkoj duhovnoj glazbi Oliver i Ljiljana su izjavili:
Oliver: "Sve ono što mi daje inspiraciju i motivaciju u mom radu i što me ispunjava na mom glazbenom i duhovnom putu najvećim dijelom sam pronašao u crnačkoj duhovnoj glazbi i gospelu..."
Ljiljana: "Kroz tekstove koje pjevam i glazbu koja me nosi, najiskrenije mogu izraziti široku paletu svih svojih osjećaja, od najdublje boli do najveće radosti."

Potražite Gospel Duo njihovoj web stranici www.gospelduo.at.  

Album "This World Is Not My Home" kupite na: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=796630,  https://itunes.apple.com/us/album/id945660323 i poslušajte na http://www.deezer.com/album/9290324

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved