Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ANĐELKO KLOBUČAR - SKLADBE ZA ORGULJE
08.12.2014 ANĐELKO KLOBUČAR - SKLADBE ZA ORGULJE
Orguljskom opusu Anđelka Klobučara pripada središnje mjesto u hrvatskoj orguljskoj glazbi, a Croatia Records predstavlja novi dvostruki CD na kojem su snimljene njegove "Skladbe za orgulje" koje je izveo Pavao Mašić.

Mnogo je razloga zbog kojih Klobučarev opus za orgulje zaslužuje prezentaciju u obliku trajne snimke, a prije svega je to činjenica da je vrlo mali broj djela studijski zabilježen. Reprezentativni izbor od 12 kompozicija je sačinjen u dogovoru sa skladateljem, a radi se o kompozicijama koje ilustriraju njegovo stvaralaštvo za orgulje u periodu od 60 godina. Klobučarev skladateljski jezik proizlazi iz vlastite orguljaške prakse, a kako je Nikša Gligo ranije ustvrdio, skladateljeva se glazba "poigrava novoklasicizmom, a da mu se zapravo nikada ne priljubljuje".

Glazbenička praksa Anđelka Klobučara ujedno je i neraskidivo vezana za orgulje Zagrebačke katedrale, važan instrument u opusu njemačkoga graditelja E.F. Walckera.

Orguljaš i čembalist Pavao Mašić jedan je od najafirmativnijih hrvatskih glazbenih umjetnika mlađe generacije. Od 1999. godine je glavni orguljaš crkve sv. Marka u Zagrebu, a u njegovom bogatom repertoaru posebno mjesto imaju djela J.S. Bacha te francuskih i hrvatskih skladatelja. Mašić je vlasnik i više od 15 domaćih i inozemnih glazbenih nagrada, među kojima je i diskografska nagrada Porin.

Album "Anđelko Klobučar - Skladbe za orgulje" možete kupiti na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=796178) te na Amazonu (http://www.amazon.com/SKLADBE-ZA-ORGULJE-ORGAN-WORKS/dp/B00QIG2HY2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417598891&sr=8-1&keywords=andelko+klobucar)

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved