Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ALFI KABILJO - FILM AND SONG COLLECTION
29.01.2015 ALFI KABILJO - FILM AND SONG COLLECTION
Alfi Kabiljo, poznati hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer skladao je glazbu za 40-ak filmova i oko 100-tinjak televizijskih serija. Najnovija kompilacija "Film and song collection" upravo je odabir 27 njegovih najpoznatijih skladbi napravljenih za film i TV serije nastale u razdoblju od 1971. pa sve do 2014. godine. Skladbe koje su otpjevali naši najpoznatiji pjevači: Arsen Dedić, Mišo Kovač, Gabi Novak, Kićo Slabinac, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Vice Vukov, Drago Mlinarec te mnogi drugi Kabiljo je skladao za filmove i TV serije koje će zauvijek biti nezaobilazne u hrvatskoj kinematografiji, a među kojima su: "Poslijepodne jednog fazana", "Novinar", "Putovanje na mjesto nesreće", "Kužiš stari moj", "Ne daj se Floki", "Nepokoreni grad", "Lea i Darija" i mnoge druge. Posebno je ponosan što je za film "A Patriotic Man" (2014. g.) skladao pjesmu koju je otpjevala mlada Sabrina Hebiri.

"Producentska ekipa filma 'A Patriotic Man' snimala je nekoliko kadrova u Hrvatskoj i Sloveniji i svidjele su im se moje skladbe za film Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Zbog toga su odlučili poslušati i moju ostalu filmsku glazbu nakon čega sam dobio angažman, a sretan sam što su pristali da tu skladbu otpjevala naša pjevačica Sabrina", rekao je Alfi Kabiljo.  

Alfi Kabiljo započeo je sa skladanjem filmske glazbe početkom 70-ih,  a prve skladbe nastale su za filmove u režiji Lordana Zafranovića. U to vrijeme mnoge skladbe su korištene i u sredini filma često zbog dramaturgije ili u zabavnom smislu. Skladbe koje se nalaze na kompilaciji "Film and song collection" odabir su nekih od najvažnijih Kabiljevih filmskih skladbi, a na ovaj način dostupne su i novim generacijama.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved